Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Zet een steelpannetje met water en een scheutje azijn op het vuur. Verhit het water tot ongeveer 90 graden. Zet hiernaast een pannetje met lauwwarm water van ongeveer 50 graden.
Breek de eitjes in een apart schaaltje en pocheer ze één voor één gedurende drie minuten in het water van 90 graden. Schep ze vervolgens over in het water van 50 graden om zo de eitjes warm te houden tot aan het serveren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Doe er een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat bij. Verwarm de karnemelk op het vuur en voeg ook toe . Haal de puree vervolgens door de zeef. Meng er als laatste nog wat fijngesnipperde bieslook onder.
Smelt twee eetlepels boter in een steelpannetje en laat lichtjes bruinen tot je een mooie beurre noisette bekomt.
Serveren:
Dresseer de puree mooi op de borden met een dresseerring. Strooi rondom flink wat garnalen en leg de gepocheerde eitjes bovenop de puree. Lepel de beurre noisette over de garnalen en werk het gerecht vervolgens af met een lepeltje haringkaviaar.
Zet een steelpannetje met water en een scheutje azijn op het vuur. Verhit het water tot ongeveer 90 graden. Zet hiernaast een pannetje met lauwwarm water van ongeveer 50 graden.
Breek de eitjes in een apart schaaltje en pocheer ze één voor één gedurende drie minuten in het water van 90 graden. Schep ze vervolgens over in het water van 50 graden om zo de eitjes warm te houden tot aan het serveren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Doe er een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat bij. Verwarm de karnemelk op het vuur en voeg ook toe . Haal de puree vervolgens door de zeef. Meng er als laatste nog wat fijngesnipperde bieslook onder.
Smelt twee eetlepels boter in een steelpannetje en laat lichtjes bruinen tot je een mooie beurre noisette bekomt.
Serveren:
Dresseer de puree mooi op de borden met een dresseerring. Strooi rondom flink wat garnalen en leg de gepocheerde eitjes bovenop de puree. Lepel de beurre noisette over de garnalen en werk het gerecht vervolgens af met een lepeltje haringkaviaar.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
West - Vlaamse klassieker !
Ingrediënten
6 polderaardappelen
2 eieren
200 ml karnemelk
3 flinke el boter
200 gr grijze garnalen
2 tl haringkaviaar
bieslook
scheutje azijn
peper - zout
nootmuskaat
2 eieren
200 ml karnemelk
3 flinke el boter
200 gr grijze garnalen
2 tl haringkaviaar
bieslook
scheutje azijn
peper - zout
nootmuskaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493152
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam- chef = d. Persoone
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht