Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschotel in .
-Breng 4 liter water aan de kook in een grote pan op hoog vuur. Breng het water op smaak met 1 eetlepel zout en voeg de pasta toe. Kook, af en toe roerend, tot nauwelijks al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 5 tot 7 minuten. Giet af en zet opzij.
-Meng in een middelgrote kom de kwark, eieren, geraspte mozzarella en 1 kopje Parmezaanse kaas. (hou wat opzij voor het gerecht af te werken). Mengen en zet opzij .
-Verhit in een grote koekenpan of dezelfde pan die wordt gebruikt om de pasta te koken 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de worst en knoflook toe. Kook, breek het vlees, tot het bruin is, ongeveer 4-5 minuten.
-Giet overtollig vet af.
-Voeg de marinarasaus, tomatensaus, slagroom, Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper toe aan de gebruinde worst. Roer om te combineren.
-Voeg het mengsel van gekookte pasta en kwark toe aan de worst en roer tot alles gemengd is. Breng de pasta en vleessaus over naar de voorbereide ovenschaal. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en de gescheurde verse mozzarella.
-Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder de folie en bak nog 20-25 minuten tot ze lichtbruin en bubbelend zijn.
-Haal de gebakken ziti uit de oven en laat deze 10 minuten staan. Bestrooi voor het serveren met verse basilicum.
-Breng 4 liter water aan de kook in een grote pan op hoog vuur. Breng het water op smaak met 1 eetlepel zout en voeg de pasta toe. Kook, af en toe roerend, tot nauwelijks al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 5 tot 7 minuten. Giet af en zet opzij.
-Meng in een middelgrote kom de kwark, eieren, geraspte mozzarella en 1 kopje Parmezaanse kaas. (hou wat opzij voor het gerecht af te werken). Mengen en zet opzij .
-Verhit in een grote koekenpan of dezelfde pan die wordt gebruikt om de pasta te koken 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de worst en knoflook toe. Kook, breek het vlees, tot het bruin is, ongeveer 4-5 minuten.
-Giet overtollig vet af.
-Voeg de marinarasaus, tomatensaus, slagroom, Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper toe aan de gebruinde worst. Roer om te combineren.
-Voeg het mengsel van gekookte pasta en kwark toe aan de worst en roer tot alles gemengd is. Breng de pasta en vleessaus over naar de voorbereide ovenschaal. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en de gescheurde verse mozzarella.
-Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder de folie en bak nog 20-25 minuten tot ze lichtbruin en bubbelend zijn.
-Haal de gebakken ziti uit de oven en laat deze 10 minuten staan. Bestrooi voor het serveren met verse basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken Ziti is een Italiaans-Amerikaans pastarecept en eenoverheerlijke ovenschotel. De buisvormige ziti-pasta neemt de heerlijke saus op en is perfect met de verkruimelde Italiaanse worst
Ingrediënten
500 g ziti pasta
50 cl kwark
2 grote eieren, losgeklopt
150 g geraspte mozzarella kaas
150 g geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
500 g milde Italiaanse worst, omhulsels verwijderd
4 teentjes knoflook, gehakt
1 pot Marinara-saus
1 blik tomatensaus
24 cl zware room
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel grof koosjer zout
½ theelepel zwarte peper
200 g verse mozzarella, in stukjes gescheurd
2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes gesneden
50 cl kwark
2 grote eieren, losgeklopt
150 g geraspte mozzarella kaas
150 g geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
500 g milde Italiaanse worst, omhulsels verwijderd
4 teentjes knoflook, gehakt
1 pot Marinara-saus
1 blik tomatensaus
24 cl zware room
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel grof koosjer zout
½ theelepel zwarte peper
200 g verse mozzarella, in stukjes gescheurd
2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes gesneden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493142
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht