Bereidingswijze
-Doe de suiker, het warme water, de glucose en de azijn in een grote pan. Verwarm zachtjes, terwijl je roert, om de suiker op te lossen, maar zorg ervoor dat je in dit stadium niet aan de kook brengt.
-Zodra alle suiker is opgelost, zet je het vuur hoger en breng je de toffee aan de kook. Gebruik een suikerthermometer en kook tot 140 C. Dit kan 10 tot 20 minuten duren. Als je geen suikerthermometer hebt, neem dan een kopje koud water en zodra de toffee begint in te dikken, laat je een beetje van de toffee in het koude water vallen. De toffee moet stollen als hij het water raakt, en als je hem uit het water haalt, moeten de toffeedraden nog enigszins flexibel zijn, niet broos. Als de toffee zacht is, ga dan verder met koken.
-Terwijl de toffee kookt, doe de appels in een grote kom en bedek ze met kokend water. Laat een paar minuten staan, haal dan uit het water en wrijf de appels in met een theedoek en droog ze goed af. (Het hete water en het wrijven zullen elk wasachtig oppervlak van de appel verwijderen.) Eenmaal droog, verwijder de appelstelen en duw een eetstokje of lollystokje in het gat.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-Zodra de toffee klaar is, haal je hem van het vuur en laat je hem 5 minuten staan om de bubbels te laten verdwijnen. (Het is belangrijk om te wachten tot alle bubbels zijn verdwenen om een glad oppervlak op de appels te krijgen.) Zodra de bubbels zijn gestopt, voegt u de kleurstof toe en roert u voorzichtig.
-Werk snel, kantel de pan een beetje en dip de appels in de toffee; draai rond om de appel volledig te bedekken. Haal de appel uit de pan en laat de overtollige toffee weglopen. Zet de toffeeappel op de met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 20 minuten opstijven, of langer indien mogelijk.
-Als de toffee dikker en harder begint te worden terwijl je de appels bedekt, zet je de pan terug op het vuur en warm je hem door, maar kook niet. Als je de toffee-appels niet meteen opeet, wikkel ze dan in cellofaan.
-Zodra alle suiker is opgelost, zet je het vuur hoger en breng je de toffee aan de kook. Gebruik een suikerthermometer en kook tot 140 C. Dit kan 10 tot 20 minuten duren. Als je geen suikerthermometer hebt, neem dan een kopje koud water en zodra de toffee begint in te dikken, laat je een beetje van de toffee in het koude water vallen. De toffee moet stollen als hij het water raakt, en als je hem uit het water haalt, moeten de toffeedraden nog enigszins flexibel zijn, niet broos. Als de toffee zacht is, ga dan verder met koken.
-Terwijl de toffee kookt, doe de appels in een grote kom en bedek ze met kokend water. Laat een paar minuten staan, haal dan uit het water en wrijf de appels in met een theedoek en droog ze goed af. (Het hete water en het wrijven zullen elk wasachtig oppervlak van de appel verwijderen.) Eenmaal droog, verwijder de appelstelen en duw een eetstokje of lollystokje in het gat.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-Zodra de toffee klaar is, haal je hem van het vuur en laat je hem 5 minuten staan om de bubbels te laten verdwijnen. (Het is belangrijk om te wachten tot alle bubbels zijn verdwenen om een glad oppervlak op de appels te krijgen.) Zodra de bubbels zijn gestopt, voegt u de kleurstof toe en roert u voorzichtig.
-Werk snel, kantel de pan een beetje en dip de appels in de toffee; draai rond om de appel volledig te bedekken. Haal de appel uit de pan en laat de overtollige toffee weglopen. Zet de toffeeappel op de met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 20 minuten opstijven, of langer indien mogelijk.
-Als de toffee dikker en harder begint te worden terwijl je de appels bedekt, zet je de pan terug op het vuur en warm je hem door, maar kook niet. Als je de toffee-appels niet meteen opeet, wikkel ze dan in cellofaan.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Engelse klassieker van knapperige, plakkerige toffee-appels . Ze zijn de perfecte traktatie op een kille herfst- of winterdag
Ingrediënten
gouden basterdsuiker, of zeer fijne kristalsuiker, circa 400g
12 cl warm water
2 eetlepels vloeibare glucose
1 theelepel witte azijn
8 kleine rode appels
Kokend water
1/2 theelepel voedselkleuring
12 cl warm water
2 eetlepels vloeibare glucose
1 theelepel witte azijn
8 kleine rode appels
Kokend water
1/2 theelepel voedselkleuring
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493128
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = E. Lemm
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch