Bereidingswijze
* Maak als eerste de curry pasta: kneus de mosterdzaadjes in de vijzel.
* Voeg vervolgens de gember, kurkuma en knoflook toe en maal het geheel tot fijne pulp. Schenk er de olie bij en roer goed door.
* Giet het blik jackfruit af, spoel GOED af en laat uitlekken. Scheur de jackfruit met je handen uit elkaar en stop in een kom.
* Meng hier de curry pasta doorheen en breng het geheel op smaak met het zout en de chili vlokken.
* Verhit 3 eetlepel kokosolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui glazig gedurende 2-3 minuten.
* Voeg de aubergines toe en bak het geheel 5 minuten.
* Voeg daarna de jackfruit toe en draai het vuur naar middelhoog. Roerbak gedurende 6 minuten.
* Blus het geheel daarna af met bouillon en giet de kokosmelk erbij. Voeg nu direct curry bladeren en de linzen of mungbonen en toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu laag en kook de curry zachtjes gaar gedurende 35 minuten of tot de bonen uit elkaar vallen. (Tip: voeg tussentijds eventueel extra water toe om niet geheel droog te laten koken).
* Ondertussen kook of blancheer je de sperziebonen. Ik gebruikte diepvries sperziebonen en kookte deze 8 minuten in water. Giet daarna af en laat goed uitlekken. Verhit vervolgens een koekenpan met 2 eetlepels kokosolie en laat goed heet worden. Voeg de uitgelekte boontjes toe en roerbak in een paar minuten op hoog vuur tot lekker knapperig zijn.
* Serveer de curry met de sperziebonen.
* Ter garnering geef je er de pistachenoten, hennepzaad en partjes limoen bij. Erg lekker met gekookte (zilvervlies) rijst en/of naanbrood.
Eet smakelijk!
* Voeg vervolgens de gember, kurkuma en knoflook toe en maal het geheel tot fijne pulp. Schenk er de olie bij en roer goed door.
* Giet het blik jackfruit af, spoel GOED af en laat uitlekken. Scheur de jackfruit met je handen uit elkaar en stop in een kom.
* Meng hier de curry pasta doorheen en breng het geheel op smaak met het zout en de chili vlokken.
* Verhit 3 eetlepel kokosolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui glazig gedurende 2-3 minuten.
* Voeg de aubergines toe en bak het geheel 5 minuten.
* Voeg daarna de jackfruit toe en draai het vuur naar middelhoog. Roerbak gedurende 6 minuten.
* Blus het geheel daarna af met bouillon en giet de kokosmelk erbij. Voeg nu direct curry bladeren en de linzen of mungbonen en toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu laag en kook de curry zachtjes gaar gedurende 35 minuten of tot de bonen uit elkaar vallen. (Tip: voeg tussentijds eventueel extra water toe om niet geheel droog te laten koken).
* Ondertussen kook of blancheer je de sperziebonen. Ik gebruikte diepvries sperziebonen en kookte deze 8 minuten in water. Giet daarna af en laat goed uitlekken. Verhit vervolgens een koekenpan met 2 eetlepels kokosolie en laat goed heet worden. Voeg de uitgelekte boontjes toe en roerbak in een paar minuten op hoog vuur tot lekker knapperig zijn.
* Serveer de curry met de sperziebonen.
* Ter garnering geef je er de pistachenoten, hennepzaad en partjes limoen bij. Erg lekker met gekookte (zilvervlies) rijst en/of naanbrood.
Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept gemaakt met groene linzen en gelecurry pasta
Je kunt ook curry pasta uit een potje gebruiken wanneer je sneller klaar wilt zijn.
https://bettyskitchen.nl/gele-curry-met-jackfruit-kookboek/
Ik had ook nog een gedeelte ingevroren en bewaard voor een andere keer, nu was de smaak ook nog meer in de jackfruit getrokken, dus ik heb weer genoten van dit recept.
Je kunt ook curry pasta uit een potje gebruiken wanneer je sneller klaar wilt zijn.
https://bettyskitchen.nl/gele-curry-met-jackfruit-kookboek/
Ik had ook nog een gedeelte ingevroren en bewaard voor een andere keer, nu was de smaak ook nog meer in de jackfruit getrokken, dus ik heb weer genoten van dit recept.
Ingrediënten
1 blik Jackfruit
1 grote ui, gesnipperd
1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
250 ml groenten bouillon
500 ml kokosmelk
150 gr groene of gele linzen
optioneel: 4-6 curry bladeren
400 gr sperziebonen
5 el kokosolie
50 gram pistachenoten, grofgehakt
4 el hennepzaad
1 (kaffir) limoen
Voor de curry pasta:
1 el mosterdzaad,
3 teentjes knoflook
3 cm gemberwortel, geschild
2 cm kurkumawortel, geschild
2 limoenblaadjes
halve tl zout
halve tl crushed chili peppers
4 el zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
250 ml groenten bouillon
500 ml kokosmelk
150 gr groene of gele linzen
optioneel: 4-6 curry bladeren
400 gr sperziebonen
5 el kokosolie
50 gram pistachenoten, grofgehakt
4 el hennepzaad
1 (kaffir) limoen
Voor de curry pasta:
1 el mosterdzaad,
3 teentjes knoflook
3 cm gemberwortel, geschild
2 cm kurkumawortel, geschild
2 limoenblaadjes
halve tl zout
halve tl crushed chili peppers
4 el zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel indien je zelf de boemboe maakt
braadpan 24 cm
koekenpan of wok
extra kookpan(en) tbv koken van groenten en/of rijst
braadpan 24 cm
koekenpan of wok
extra kookpan(en) tbv koken van groenten en/of rijst
Leuke tips
Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 56
Vet: 2,9
V.Vet: 1,6
Khd: 4,7
Eiwit: 2,5
Vezels: 2,2
Zout: 0,11
Energie: 56
Vet: 2,9
V.Vet: 1,6
Khd: 4,7
Eiwit: 2,5
Vezels: 2,2
Zout: 0,11
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493125
Homepage ID
3038159
Teller
0
Bron
Https://bettyskitchen.nl/gele-curry-met-jackfruit-kookboek/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij