Licht pittige Oosterse kippensoep met gember en garnalen.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 08/30/2022 - 21:42
Bereidingswijze
Giet de bouillon in een pan en verdun deze met 2 potten water. Breng aan de kook en voeg de peen, kip en gember toe. Laat afgedekt circa 10 - 12 minuten koken.

Voeg de peper, bosui , garnalen en paksoi toe. Breng aan de kook , laat 2 minuten koken. Zet het vuur uit en laat nog 5 minuten staan.

Leg een plakje citroen in elke soepkom. Giet er de soep over en knijp een beetje citroensap over de soep.ganeer met een paar stukjes bosui.

Afbeelding
Licht pittige Oosterse kippensoep met gember en garnalen.
Licht pittige Oosterse kippensoep met gember en garnalen.
Licht pittige Oosterse kippensoep met gember en garnalen.
Licht pittige Oosterse kippensoep met gember en garnalen.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker maaltijd of lunch soepje met Aziatische smaakjes. Snel klaar en slank. Bovendien goed vullend.
Ingrediƫnten
1 pot kippenbouillon met vlees

150 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gember geschild en grof geraspt
100 gram winterpeen geschild in schuine plakjes
1 kleine paksoi in dunne repen
3 dunne lente-/bosuitjes in stukjes van 1 cm( hoe wat achter ter garnering)
100 gram grote garnalen (ontdooid)
1/2 rode peper in ringetjes zonder zaadjes.
1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, soeppan, rasp
Leuke tips
Kook wat rijst en leg een bolletje in de soepkom , alvorens je er de soep overheen giet. Kies eens voor sugersnaps of peultjes in plaats van paksoi. Kook deze dan 4 minuten mee met de winterpeen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493117
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's aangepast recept.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47