Oesterzwammen soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 08/30/2022 - 17:01
Bereidingswijze
Doe de arachideolie in een kookpot of soep pot en laat het heet worden. Doe de sjalot en knoflook erbij en roerbak tot ze glazig zijn. Voeg dan de oesterzwammen en champignons toe en stoof ze even op maar laat ze niet bruin worden. Voeg er dan de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe. Kruid met zout , peper , gemberpoeder , korianderpoeder en komijnzaadjes en laat de soep op kookpunt komen , zet dan het vuur lager op een zacht vuurtje en laat de soep ca 30 minuten pruttelen.
Haal de pot van het vuur en mix de soep , proef en voeg naar smaak nog peper en zout bij.
Doe er dan de oesterzwammen voor garnering in de soep en laat even garen.
Schep de soep uit in diepe borden en doe er eventueel wat room bij en dien de soep warm op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had zin in verse soep en vond in de ijskast alleen oesterzwammen en champignons en met de kruiden die ik in huis had hebt ik dan dus oesterzwammen soep gemaakt.
Ingrediënten
250 g oesterzwammen , scheur of snijd de grote stukken kleiner (houd 50g apart voor garnering)
250 g champignons , de grote in vieren en de kleintjes in tweeën
4 kleine aardappelen , geschild en in blokjes gesneden
2 sjalots , gesnipperd
3 teentjes knoflook , gesnipperd
4 el arachideolie
2 liter kippenbouillon
peper en zout
1 tl gemberpoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijn zaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer en kookpot
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493111
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003