Karbonades gegrild met mosterd en bruine suiker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/29/2022 - 17:35
Bereidingswijze
Kruid de karbonades met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan en schroei de karbonades daarin op hoog vuur aan beide zijden dicht.
Haal de karbonades uit de pan en besmeer ze aan één kant heel ruim met mosterd
Strooi hierover een laag bruine suiker. Zet de karbonades in een ovenschaal ongeveer 15 minuten onder de grill.
Afbeelding
Karbonades gegrild met mosterd en bruine suiker
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke sappige karbonade. Even rondom bakken. Insmeren met mosterd en bestrooien met bruine suiker en dan onder de grill. Je weet niet wat je proeft.
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
2 (biologische) schouderkarbonades
Peper, zout
2 eetlepels pittige mosterd (bijv. Dijon)
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
ovenschaal
Leuke tips
Gebruik voor dit gerecht karbonades van minimaal 1 centimeter dik en met een vetrand.
De karbonades gaan door de bruine suiker karamelliseren en de mosterd geeft een heerlijke pittige bite.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493107
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Kookboek Snow Food van Vanja van der Leeden en Monique Pawirosemito
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers