Bereidingswijze
Snij de uien in ringen en bak deze in een flinke scheut boter in een soeppan. Doe dit in delen.
Zodra alle uien gaar zijn, bak je de knoflook even mee. Daarna doe je de bloem erbij en goed doorroeren. Dan het water en bouillonblokje erbij en nog een keer doorroeren. Laat nog een uur op zacht vuur koken met de deksel op de pan.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zodra de soep klaar is, doe je een beschuit in de soepkom, dan de soep erbij en daarboven op geraspte kaas.
Dan nog 10 min in de oven op 180 graden.
Zodra alle uien gaar zijn, bak je de knoflook even mee. Daarna doe je de bloem erbij en goed doorroeren. Dan het water en bouillonblokje erbij en nog een keer doorroeren. Laat nog een uur op zacht vuur koken met de deksel op de pan.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zodra de soep klaar is, doe je een beschuit in de soepkom, dan de soep erbij en daarboven op geraspte kaas.
Dan nog 10 min in de oven op 180 graden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker zonder vlees!
Ingrediƫnten
- 10 grote uien
- 8 beschuiten
- 2 liter water
- 5 runderbouillonblokjes
- 2 eetlepel bloem
- Paar flinke scheuten boter
- 2 tenen geperste knoflooktenen
- Zakje geraspte kaas
- Peper
- Zout
- 8 beschuiten
- 2 liter water
- 5 runderbouillonblokjes
- 2 eetlepel bloem
- Paar flinke scheuten boter
- 2 tenen geperste knoflooktenen
- Zakje geraspte kaas
- Peper
- Zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493081
Homepage ID
3038561
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht