Kartoffelsalat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/27/2022 - 09:55
Bereidingswijze
-Breng de bouillon aan de kook, laat er de stukjes ui enkele minuten in meekoken. Voeg de azijn toe, neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
-Kook de aardappelen gaar in de schil, in water met wat zout. Giet af en laat uitdampen, tot ze net genoeg afgekoeld zijn om ze te kunnen pellen.
-Snij de gepelde aardappelen in niet te dunne plakjes.
-Roer de mosterd door de bouillon.
-Giet deze dressing over de nog lauwe plakjes aardappel en laat trekken tot de aardappelen afgekoeld zijn.
-Voeg de blokjes augurk toe.
-Roer de mayonaise los met een beetje van de augurkenazijn.
-Maak hiermee de salade aan en zet in de koelkast tot je gaat serveren.
Afbeelding
Kartoffelsalat
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie in Duitsland of Oostenrijk ze heeft geproefd, weet het dat ze anders smaken dan onze aardappelsalade ! =16pxDeze manier bestaat eruit dat de nog ietwat warme aardappels gemarineerd worden in een dunne vinaigrette =16px op basis van bouillon en wijnazijn. Doordat de aardappeltjes nog een beetje warm zijn, nemen ze de smaak extra goed op.
Ingrediënten
1,2 kg vastkokende aardappelen
1 ui, gepeld en fijngesneden
165 ml groente- of kippenbouillon
2 el wittewijnazijn
4 tl dijonmosterd
125 g zelfgemaakte mayonaise
4 kleine augurken in het zuur, in fijne blokjes
een beetje van de azijn van de augurken
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493074
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester