Mexicaanse street mais dip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/26/2022 - 10:37
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Voeg roomkaas, mayonaise, zure room, limoensap en alle smaakmakers toe aan een grote kom. Roer tot alles gemengd is (gebruik desgewenst een handmixer om het extra romig te maken).
-Roer groene pepers, jalapenos (naar smaak toe), koriander, groene uien, cheddar, 100 g Pepper Jack-kaas en 50 g Cotija; opzij zetten.
-Verhit olie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de maïs toe en bak 5-7 minuten, tot ze licht verkoold zijn.
-Voeg knoflook toe en bak 30 seconden.
-Breng maïs over naar het roomkaasmengsel en meng alles
-Schep het mengsel in een niet-ingevette ovenschaal of grote koekenpan en verspreid in een gelijkmatige laag.
-Bedek gelijkmatig met de resterende peper Jack en de Cotija-kaas.
-Bak onafgedekt op 180°C gedurende 15-20 minuten of tot de kaas heet en bruisend is.
-Garneer met extra koriander, Cotija en jalapenos of hete saus indien gewenst.

Serveer met je favoriete tortillachips
Afbeelding
Mexicaanse street mais dip
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Mexican Corn Dip is een  romige, kaasachtige mix van sappige verkoolde zoete maïs, pittige groene pepers, pittige jalapenos, pittige koriander, zoute Cotija, romige zure room en mayonaise bedekt met peper Jack-kaas en vervolgens gebakken tot ze goudbruin en bruisend zijn. Dit recept voor maïsdip kan van tevoren worden gemaakt en vervolgens in de oven worden gedaan of zelfs in de slowcooker worden gemaakt voor een prikkelend, stressvrij, favoriet aperitief! Serveer het met verpletterend knapperige tortillachips en iedereen zal terugkomen voor meer.
Ingrediënten
36 cl zachte roomkaas
24 cl zure room
100 g mayonaise
2 eetlepels limoensap
1 ½ theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zout & peper
LATER TOEVOEGEN :
1 blikje groene chilipepers, uitgelekt
1 blikje jalapeno pepers in blokjes gesneden, uitgelekt
100 g koriander, gehakt
50 g dun gesneden groene uien
200 g vers geraspte scherpe cheddarkaas
400 geraspte Pepper Jack-kaas, verdeeld
100 g cotija-kaas, verkruimeld
1 eetlepel olijfolie
2 blikken suikermaïs, uitgelekt, afgespoeld, gedroogd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493067
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester