Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten van de Spice Rub in een middelgrote kom. Dep de dorado filets droog en wrijf kruiden over de vis.
-Smelt 1 eetlepel boter in 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de filets toe als ze eenmaal heet zijn, zet het vuur laag en bak ongeveer 4 minuten, draai de filets om en bak dan nog 2-4 minuten naar wens
- Als de vis te snel bruin wordt, zet dan het vuur lager. Verwijder de vis en leg op een bord en dek af met folie.
-Giet indien nodig de olie uit de pan zodat je ongeveer 1 eetlepel olie overhoudt.
-Voeg sjalot toe en sauteer terwijl u de druppels eraf schraapt gedurende 2 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg knoflook toe en bak 30 seconden.
-Klop kippenbouillon met maizena en voeg toe aan de koekenpan, samen met slagroom, citroensap, tijm en peterselie.
- Laat sudderen tot de helft is ingedikt en iets ingedikt, ongeveer 4-5 minuten.
-Breng op smaak met zout en peper (ik gebruik elk ongeveer ¼ theelepel) en voeg indien gewenst extra citroensap toe.
-doe de vis filets terug in de pan en lepel saus over de filets.
-Garneer met verse bieslook en/of peterselie (optioneel).
Serveer direct met rijst, aardappelpuree of pasta.
-Smelt 1 eetlepel boter in 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de filets toe als ze eenmaal heet zijn, zet het vuur laag en bak ongeveer 4 minuten, draai de filets om en bak dan nog 2-4 minuten naar wens
- Als de vis te snel bruin wordt, zet dan het vuur lager. Verwijder de vis en leg op een bord en dek af met folie.
-Giet indien nodig de olie uit de pan zodat je ongeveer 1 eetlepel olie overhoudt.
-Voeg sjalot toe en sauteer terwijl u de druppels eraf schraapt gedurende 2 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg knoflook toe en bak 30 seconden.
-Klop kippenbouillon met maizena en voeg toe aan de koekenpan, samen met slagroom, citroensap, tijm en peterselie.
- Laat sudderen tot de helft is ingedikt en iets ingedikt, ongeveer 4-5 minuten.
-Breng op smaak met zout en peper (ik gebruik elk ongeveer ¼ theelepel) en voeg indien gewenst extra citroensap toe.
-doe de vis filets terug in de pan en lepel saus over de filets.
-Garneer met verse bieslook en/of peterselie (optioneel).
Serveer direct met rijst, aardappelpuree of pasta.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De mahi mahi (dorado) wordt met kruiden ingewreven en vervolgens in de pan goudbruin gebakken en vervolgens gebaad in een bedwelmende, romige citroen- en knoflooksaus. Het ziet er mooi uit en smaakt heerlijk, maar is supersnel en makkelijk te maken! Serveer dit mahi mahi-recept met aardappelpuree, pasta of rijst met een grote groene salade en lookbrood en je hebt een van de meest verleidelijke diners aller tijden!
Ingrediënten
VIS :
4-5 dorado filets , elk circa 170 g en circa 3 cm dik
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter
Kruiden rub :
3 eetlepels bloem
1 tl knoflookpoeder, uienpoeder, zout, paprika
1/2 theelepel peper
CITROEN KNOFLOOK ROOMSAUS :
3 eetlepels fijngehakte sjalotten
3-4 teentjes knoflook fijngehakt
30 cl kippenbouillon
12 cl zware room
1 eetlepel maizena
1/2 tl gedroogde peterselie, gedroogde tijm
2 eetlepels citroensap meer of minder naar smaak
zout en peper naar smaak
GARNERING (OPTIONEEL) :
vers gesneden bieslook
4-5 dorado filets , elk circa 170 g en circa 3 cm dik
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter
Kruiden rub :
3 eetlepels bloem
1 tl knoflookpoeder, uienpoeder, zout, paprika
1/2 theelepel peper
CITROEN KNOFLOOK ROOMSAUS :
3 eetlepels fijngehakte sjalotten
3-4 teentjes knoflook fijngehakt
30 cl kippenbouillon
12 cl zware room
1 eetlepel maizena
1/2 tl gedroogde peterselie, gedroogde tijm
2 eetlepels citroensap meer of minder naar smaak
zout en peper naar smaak
GARNERING (OPTIONEEL) :
vers gesneden bieslook
Leuke tips
De goudmakreel, ook wel dradu, mahi-mahi of dorado genoemd, is een straalvinnige vis uit de familie van goudmakrelen, orde baarsachtigen, die in de Grote, Atlantische en Indische Oceaan voorkomt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493065
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht