Geroosterde miso kippendijen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/24/2022 - 10:19
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op190°C en plaats een gietijzeren koekenpan erin om 20 minuten op te warmen.
- meng alle ingrediënten, behalve kip, in een kom om een pasta te maken.
-Voeg de kip toe en masseer de pasta over de hele kip, onder de huid als je kunt zonder de huid te scheuren.
-Plaats in de verwarmde gietijzeren koekenpan en rooster 30 minuten, of tot de interne temperatuur 74°C aangeeft.
-Als het vel niet zo krokant is als je zou willen, leg hem dan een paar minuten onder de grill om hem knapperig te maken.
-Garneer met groene uien en serveer met gestoomde rijst.
Afbeelding
Geroosterde miso kippendijen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Boterachtig, sappig, smelt heerlijk in je mond, deze geroosterde miso-kippendijen zijn TOP !  Ze zitten boordevol umami-smaak en zijn in een goede 30 minuten klaar voor een makkelijke avondmaaltijd!
Ingrediënten
4 kippendijen (4 dijen), bot en vel eraan
4 eetl. boter
12 cl witte misopasta
1 theel. gemberpasta
1 eetl. rijstazijn
6 teentjes knoflook, geplet
¼ theelepel. zwarte peper
2 eetl. honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493053
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = D.Wolter
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester