Bereidingswijze
-Bak het spek aan in een pan zonder vetstof en laat het vet van het spek smelten.
-Giet het overtollige vet weg.
-Voeg de look en ui toe en stoof ze glazig, voeg vervolgens de bruine suiker toe en laat smelten.
- Blus het geheel met balsamico en kruid af met cayenne. Laat het geheel nog een 2-tal minuten inkoken tot het stroperig wordt.
-Giet het overtollige vet weg.
-Voeg de look en ui toe en stoof ze glazig, voeg vervolgens de bruine suiker toe en laat smelten.
- Blus het geheel met balsamico en kruid af met cayenne. Laat het geheel nog een 2-tal minuten inkoken tot het stroperig wordt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze warme bacon jam is de perfecte topping voor je burgers en heerlijk tussen een tosti of een broodje !
Ingrediënten
500 gram speklapjes (gesneden)
6 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel cayennepeper
10 eetlepels bruine suiker
1 ui (gesnipperd)
1 lookteentje
6 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel cayennepeper
10 eetlepels bruine suiker
1 ui (gesnipperd)
1 lookteentje
Leuke tips
Bewaartip:
in een glazen bokaal in de koelkast, 3 tot 4 dagen houdbaar.
Tip:
Bij hergebruik: schep de gewenste portie uit de bokaal en warm lichtjes op (max. 1x opwarmen).
in een glazen bokaal in de koelkast, 3 tot 4 dagen houdbaar.
Tip:
Bij hergebruik: schep de gewenste portie uit de bokaal en warm lichtjes op (max. 1x opwarmen).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493031
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht