Bereidingswijze
- Marineer de hamsteaks een tot drie uur in 70 cl bier
-Haal de ham uit het bier en dep droog.
-Schroei de hamsteaks in een grote koekenpan op middelhoog vuur, 3 minuten per kant. Leg de hamsteaks op een bord en dek af met folie.
-Maak het glazuur door de bruine suiker, mosterd, balsamicoazijn en het resterende bier te mengen . Breng aan de kook en laat 5 minuten indikken.
-Voeg de hamsteak terug in de pan met het glazuur en draai ook om .
-Leg de ham op een schaal en schep er extra glazuur uit de pan op. Als je niet al het glazuur hebt gebruikt om je ham te coaten, kun je hem opwarmen en als saus erbij serveren.
-Haal de ham uit het bier en dep droog.
-Schroei de hamsteaks in een grote koekenpan op middelhoog vuur, 3 minuten per kant. Leg de hamsteaks op een bord en dek af met folie.
-Maak het glazuur door de bruine suiker, mosterd, balsamicoazijn en het resterende bier te mengen . Breng aan de kook en laat 5 minuten indikken.
-Voeg de hamsteak terug in de pan met het glazuur en draai ook om .
-Leg de ham op een schaal en schep er extra glazuur uit de pan op. Als je niet al het glazuur hebt gebruikt om je ham te coaten, kun je hem opwarmen en als saus erbij serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze met bier geglazuurde hamsteaks ( hamlappen) zijn een gemakkelijke manier om een hamdiner te nuttigen zonder een hele ham te koken! Een recept voor ham uit één pan dat erg lekker is !
Ingrediënten
3 gekookte hamlappen van elk circa 220 g
1 eetlepel dijonmosterd
100 g bruine suiker
80 cl bier, elk merk dat je wilt drinken (plus extra voor het marineren van de hamsteaks)
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel dijonmosterd
100 g bruine suiker
80 cl bier, elk merk dat je wilt drinken (plus extra voor het marineren van de hamsteaks)
2 eetlepels balsamico azijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493026
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht