Gehaktballetjes van varkensvlees en paprika op pastinaakpuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/19/2022 - 11:30
Bereidingswijze
STAP 1
-Verwarm de oven voor op 190C/170C hetelucht/gas 5.
-Doe in de kleine kom van een keukenmachine de kaneel, de helft van de paprika, de peper, 1 teentje knoflook, de oregano en de gescheurde pitta. Blitz tot zeer fijngehakt, doe dan in een grote kom en voeg het gehakt en het ei toe en breng goed op smaak.
-Wrijf 1 theelepel olie over een grote bakplaat.
-Knijp het mengsel van varkensvlees en peper samen met je handen, vorm er 8 gehaktballen van en leg ze gelijkmatig verdeeld op de voorbereide bakplaat.
STAP 2
-Bak de gehaktballen 20 minuten of tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Kook intussen de pastinaken in een pan met kokend water op hoog vuur gedurende 15 minuten, giet ze af en pureer ze met wat kruiden en houd ze warm tot ze nodig zijn.
STAP 3
-Doe voor een snelle tomatensaus de overgebleven geperste knoflook en paprika in een kleine steelpan met de passata en kook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten, tot ze een beetje ingedikt zijn. Verdeel voor het serveren de pastinaakpuree over de borden, doe de gehaktballetjes in de pan met de saus en roer om ze te bedekken, en stapel alles op de puree.
-Verdeel de peterselie erover en besprenkel met de resterende olijfolie. Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Gehaktballetjes van varkensvlees en paprika op pastinaakpuree
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ultieme comfortvoedsel: zoete rode peper gemengd in deze gehaktballen voegt diepte van smaak toe en pastinaakpuree is super lekker 
Ingrediënten
¼ tl kaneel
1 tl gerookte paprika
1 rode paprika, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl oregano
1 volkoren pitabroodje, in stukjes gescheurd
250 g mager varkensgehakt
1 ei, losgeklopt
2 tl olijfolie
3 pastinaken, geschild en in stukjes
140g passata
1 el platte peterselie, gehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493019
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
BBC Good Cook
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester