Bereidingswijze
-Maak gehaktballen door alle gehaktbalingrediënten te mengen. Schep twintig ballen uit, elk ongeveer 28 g en rol. Zet in de koelkast terwijl je de saus maakt.
-In een grote diepe koekenpan of bakpan, smelt boter en voeg uien toe en bak gedurende drie minuten op middelhoog vuur.
-Voeg de tomatenpuree toe en kook twee minuten.
-Voeg de bloem toe, zet het vuur lager en kook nog twee minuten.
-Voeg de Worcestershire-saus toe, roer en voeg dan de runderbouillon, juskleur en gepureerde tomaten toe.
-Breng het mengsel aan de kook en voeg voorzichtig alle gehaktballen toe.
-Dek de pan af, laat zachtjes sudderen en kook 15 minuten. Draai de gehaktballetjes om, dek opnieuw af en kook nog 15 minuten.
-Terwijl de gehaktballen aan het koken zijn, bereidt u de aardappelpuree. Serveer gehaktballen en saus over de aardappelpuree.
-In een grote diepe koekenpan of bakpan, smelt boter en voeg uien toe en bak gedurende drie minuten op middelhoog vuur.
-Voeg de tomatenpuree toe en kook twee minuten.
-Voeg de bloem toe, zet het vuur lager en kook nog twee minuten.
-Voeg de Worcestershire-saus toe, roer en voeg dan de runderbouillon, juskleur en gepureerde tomaten toe.
-Breng het mengsel aan de kook en voeg voorzichtig alle gehaktballen toe.
-Dek de pan af, laat zachtjes sudderen en kook 15 minuten. Draai de gehaktballetjes om, dek opnieuw af en kook nog 15 minuten.
-Terwijl de gehaktballen aan het koken zijn, bereidt u de aardappelpuree. Serveer gehaktballen en saus over de aardappelpuree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Porcupine gehaktballen combineren rundergehakt en rijst tot malse gehaktballetjes, gestoofd in tomatensaus en geserveerd met aardappelpuree.
Ingrediënten
voor de Gehaktballen :
500 g rundergehakt
100 g ongekookte langkorrelige witte rijst
50 g fijngehakte ui
6 cl volle melk
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 heel ei
Saus :
3 eetlepels boter
100 g ui, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1 eetlepel Worcestershiresaus
70 cl runderbouillon
1 theelepel jus - bruinings- en kruidensaus (zoals Kitchen Bouquet of Gravy Master)
1 blik gepureerde tomaten
Aardappelpuree om te serveren bij de gehaktballen
500 g rundergehakt
100 g ongekookte langkorrelige witte rijst
50 g fijngehakte ui
6 cl volle melk
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 heel ei
Saus :
3 eetlepels boter
100 g ui, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1 eetlepel Worcestershiresaus
70 cl runderbouillon
1 theelepel jus - bruinings- en kruidensaus (zoals Kitchen Bouquet of Gravy Master)
1 blik gepureerde tomaten
Aardappelpuree om te serveren bij de gehaktballen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493002
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht