Bereidingswijze
-Maak de zelfgemaakte marinarasaus en zet opzij (kan tot 3 dagen van tevoren worden gemaakt, in de koelkast bewaren).
-Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur.
-Als de olie net begint te roken, voeg je de uien toe en zet je het vuur laag. Kook tot het zacht begint te worden, ongeveer 3 minuten.
-Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg de basilicum, peterselie en rode pepers (naar smaak) toe, bak en roer ongeveer 30 seconden.
-Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de wodka toe (ga hierbij achteruit). Als de wodka niet vlamt, steek dan heel voorzichtig een lange lucifer aan en steek hem aan. (nogmaals, ga achteruit).
-Zodra de vlam is gedoofd, zet u de pan terug op het vuur en voegt u de marinarasaus toe en laat u deze ongeveer 5 tot 6 minuten sudderen.
-Voeg de room toe en breng aan de kook. Kook gedurende 3 minuten tot het licht ingedikt is.
-Kook ondertussen de penne in een gezouten pan met water in 8 minuten beetgaar.
-Giet de pasta af.
-Breng de saus opnieuw aan de kook en roer de helft van de Romano-kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed op laag vuur tot de penne volledig bedekt is.
Serveer met de resterende kaas ernaast.
-Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur.
-Als de olie net begint te roken, voeg je de uien toe en zet je het vuur laag. Kook tot het zacht begint te worden, ongeveer 3 minuten.
-Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg de basilicum, peterselie en rode pepers (naar smaak) toe, bak en roer ongeveer 30 seconden.
-Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de wodka toe (ga hierbij achteruit). Als de wodka niet vlamt, steek dan heel voorzichtig een lange lucifer aan en steek hem aan. (nogmaals, ga achteruit).
-Zodra de vlam is gedoofd, zet u de pan terug op het vuur en voegt u de marinarasaus toe en laat u deze ongeveer 5 tot 6 minuten sudderen.
-Voeg de room toe en breng aan de kook. Kook gedurende 3 minuten tot het licht ingedikt is.
-Kook ondertussen de penne in een gezouten pan met water in 8 minuten beetgaar.
-Giet de pasta af.
-Breng de saus opnieuw aan de kook en roer de helft van de Romano-kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed op laag vuur tot de penne volledig bedekt is.
Serveer met de resterende kaas ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Penne alla Vodka is zonder twijfel een van onze favoriete Italiaans-Amerikaanse pastagerechten aller tijden. Het is echt de definitie van "make-you-feel-good" eten.
Ingrediƫnten
8 cl olijfolie
1/2 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g verse basilicum, gehakt
3 el verse peterselie, gehakt
1/4 theelepel rode pepervlokken (gebruik 1/2 theelepel voor meer warmte)
8 cl wodka
1 L zelfgemaakte marinarasaus ( zie op smulweb)
20 cl room
320g gedroogde penne
200 g Romano-kaas
zout en zwarte peper
1/2 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g verse basilicum, gehakt
3 el verse peterselie, gehakt
1/4 theelepel rode pepervlokken (gebruik 1/2 theelepel voor meer warmte)
8 cl wodka
1 L zelfgemaakte marinarasaus ( zie op smulweb)
20 cl room
320g gedroogde penne
200 g Romano-kaas
zout en zwarte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492986
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht