Bereidingswijze
- Klop in een middelgrote kom alle ingrediënten door elkaar tot ze goed zijn gecombineerd.
- Proef de saus en pas de kruiden naar wens aan.
Serveer de saus bij gegrild vlees of groenten of gebruik hem als dipsaus.
- Proef de saus en pas de kruiden naar wens aan.
Serveer de saus bij gegrild vlees of groenten of gebruik hem als dipsaus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze romige togarashi-saus is perfect bij gegrild vlees of groenten, en het is ook nog eens makkelijk te maken. Ook prima als dipsaus .
Ingrediënten
100 g kewpie mayonaise
50 g zure room
1 eetlepel togarashi-kruiden (je vindt dit op de meeste Aziatische markten of online)
1 eetlepel rijstazijn (of Mirin)
1 eetlepel Sriracha-saus
1 theelepel honing
¼ theelepel zout
50 g zure room
1 eetlepel togarashi-kruiden (je vindt dit op de meeste Aziatische markten of online)
1 eetlepel rijstazijn (of Mirin)
1 eetlepel Sriracha-saus
1 theelepel honing
¼ theelepel zout
Leuke tips
Togarashi (å”è¾›å) is een soort Japanse chilipeper die het meest wordt gebruikt als specerij of smaakmaker in poedervorm. Het woord togarashi betekent "chili peper" of "hete peper".
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492971
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht