Braziliaanse scampi (CAMARÃO NO LEITE DE COCO )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/11/2022 - 08:39
Bereidingswijze
-Doe de gepelde scampi in een kom met 1 eetlepel olie, een fijngehakt teentje knoflook, ½ theelepel zout en ½ theelepel zwarte peper. Meng goed door elkaar en laat marineren terwijl je de groenten kookt.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 2 eetlepels plantaardige olie. Voeg de ui en paprika toe en laat ongeveer 3 minuten bakken.
-Voeg de 2 grof gehakte teentjes knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en koriander/peterselie toe. Laat ongeveer 2 minuten koken. Doe de gekookte groenten in een blender en zet apart.
-Voeg de 2 resterende eetlepels olie toe aan de pan en bak de garnalen 2 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 1-2 minuten of totdat ze roze beginnen te worden. Breng de garnalen over naar een bord of kom.
-Voeg de kokosmelk, kip/groentebouillon, limoensap, gemalen gember, paprika (optioneel) en het resterende zout en peper toe aan de gekookte, gereserveerde groenten en mix alles tot de groenten volledig gemalen zijn en het mengsel homogeen is.
-Breng het gemengde mengsel over in de pan en breng aan de kook; laat het vervolgens sudderen en kook ongeveer 5 minuten.
-Voeg de roomkaas toe en roer tot deze gesmolten is en de saus romig en homogeen is.
-Voeg de gebakken garnalen toe aan de pan en schep om.
-Garneer met basilicumblaadjes, gehakte koriander/peterselie en eventueel plakjes rode jalapenopeper.

Afbeelding
Braziliaanse scampi (CAMARÃO NO LEITE DE COCO )
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een 30 minuten durende, romige en pittige One Pot scampi in kokossaus met gemengde groenten om over rijst of noedels te serveren. Het is gemakkelijk gemaakt 
Ingrediënten
750 g rauwe jumbo-scampi (ontdarmd, zowel schaal als staart verwijderd)
5 eetlepels plantaardige olie
3 tenen knoflook 1 fijngehakt en 2 grof gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
½ grote witte of gele ui gepeld en grof gehakt
1 grote oranje of rode paprika ontpit en in plakjes gesneden
100 g tomatenblokjes uit blik
2 blaadjes grote basilicum plus meer om te garneren
2 eetlepels gehakte koriander of peterselie plus meer om te garneren
24 cl kokosmelk uit blik
10 cl kippen- of groentebouillon
2 eetlepels limoensap (ongeveer 1 grote limoen, geperst)
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel zoete paprika optioneel
150 g roomkaas (de hoeveelheid hangt af van hoe romig je wilt)
1 rode jalapenopeper in dunne plakjes (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492960
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest chef = Denise Browning
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester