Bereidingswijze
Het vlees snijden en marineren :
-Snijd de varkensschouder in lange reepjes van ongeveer 7 cm dik.
-meng de ingrediënten in het marinadegedeelte in een grote kom en meng het varkensvlees eronder
-Marineer het 24 uur in de koelkast.
Het glazuur voorbereiden :
-Haal het vlees uit de marinade en laat het een uur op kamertemperatuur staan alvorens het te garen
-Voeg alle marinade toe aan een kleine pan, inclusief de stukjes knoflook en gember. Door het glazuur met de gember en knoflook te koken, wordt het smaakvoller.
-Voeg 2 eetlepels honing toe aan de marinade en meng goed.
-Kook het op laag vuur op een fornuis gedurende 5 minuten of wanneer de saus begint te koken.
-zet opzij voor later, we zullen dit aan het eind gebruiken voor beglazing
(Optie 1) Varkensvlees grillen op de BBQ
Verwarm de BBQ op 165°C
-bak de char siu 15 minuten aan één kant, draai hem dan nog 10 minuten om. Controleer de vleesthermometer.
-De temperatuur moet ongeveer 62°C zijn. Als dat niet het geval is, houd het vlees dan langer aan totdat het die interne temperatuur heeft bereikt.
-Zodra het een interne temperatuur van 62 ° C bereikt, gebruiken we het glazuur en glazuur het 4-5 keer, waarbij het vlees elke minuut wordt omgedraaid om aanbranden te voorkomen
-Als het vlees er rood, plakkerig en licht aangebrand uitziet, haal je het van de barbecue en laat je het 20 minuten rusten op een bord voordat je het aansnijd.
-Als het vlees is uitgeslapen, snijd het dan in stukken en geniet ervan!!
(Optie 2) De Char Siu koken in de Oven :
-Bekleed een bakplaat met folie voordat u er een metalen rek overheen zet om het schoonmaken te vergemakkelijken. Het gebruik van een metalen rek over de bakplaat geeft de char siu ook de juiste luchtstroom om in de oven te braden. Leg het vlees op het rooster.
-Als je geen rek hebt, kun je folie nemen en deze tot losse folieballen vermalen en het vlees daarop laten rusten.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Zodra de oven 200°C heeft bereikt, bakt u het varkensvlees gedurende 20 minuten.
-Draai het varkensvlees om en bak nog eens 20 minuten
Beglazing van de Char Siu :
-Verhoog de oventemperatuur naar 220°C
-Draai de volgende 20 minuten het vlees om en glaceer het elke 5 minuten totdat al het glazuur is ingesmeerd.
-Maak je geen zorgen als er verkoolde secties zijn, het is ook een handelsmerk van char siu!
Zodra het vlees klaar is (wanneer het een interne temperatuur van 62 ° C heeft bereikt), laat u het 10-15 minuten rusten, snijd het in stukken en geniet ervan!
-Snijd de varkensschouder in lange reepjes van ongeveer 7 cm dik.
-meng de ingrediënten in het marinadegedeelte in een grote kom en meng het varkensvlees eronder
-Marineer het 24 uur in de koelkast.
Het glazuur voorbereiden :
-Haal het vlees uit de marinade en laat het een uur op kamertemperatuur staan alvorens het te garen
-Voeg alle marinade toe aan een kleine pan, inclusief de stukjes knoflook en gember. Door het glazuur met de gember en knoflook te koken, wordt het smaakvoller.
-Voeg 2 eetlepels honing toe aan de marinade en meng goed.
-Kook het op laag vuur op een fornuis gedurende 5 minuten of wanneer de saus begint te koken.
-zet opzij voor later, we zullen dit aan het eind gebruiken voor beglazing
(Optie 1) Varkensvlees grillen op de BBQ
Verwarm de BBQ op 165°C
-bak de char siu 15 minuten aan één kant, draai hem dan nog 10 minuten om. Controleer de vleesthermometer.
-De temperatuur moet ongeveer 62°C zijn. Als dat niet het geval is, houd het vlees dan langer aan totdat het die interne temperatuur heeft bereikt.
-Zodra het een interne temperatuur van 62 ° C bereikt, gebruiken we het glazuur en glazuur het 4-5 keer, waarbij het vlees elke minuut wordt omgedraaid om aanbranden te voorkomen
-Als het vlees er rood, plakkerig en licht aangebrand uitziet, haal je het van de barbecue en laat je het 20 minuten rusten op een bord voordat je het aansnijd.
-Als het vlees is uitgeslapen, snijd het dan in stukken en geniet ervan!!
(Optie 2) De Char Siu koken in de Oven :
-Bekleed een bakplaat met folie voordat u er een metalen rek overheen zet om het schoonmaken te vergemakkelijken. Het gebruik van een metalen rek over de bakplaat geeft de char siu ook de juiste luchtstroom om in de oven te braden. Leg het vlees op het rooster.
-Als je geen rek hebt, kun je folie nemen en deze tot losse folieballen vermalen en het vlees daarop laten rusten.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Zodra de oven 200°C heeft bereikt, bakt u het varkensvlees gedurende 20 minuten.
-Draai het varkensvlees om en bak nog eens 20 minuten
Beglazing van de Char Siu :
-Verhoog de oventemperatuur naar 220°C
-Draai de volgende 20 minuten het vlees om en glaceer het elke 5 minuten totdat al het glazuur is ingesmeerd.
-Maak je geen zorgen als er verkoolde secties zijn, het is ook een handelsmerk van char siu!
Zodra het vlees klaar is (wanneer het een interne temperatuur van 62 ° C heeft bereikt), laat u het 10-15 minuten rusten, snijd het in stukken en geniet ervan!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je van een sappige, zoete en plakkerige char siu (Chinees BBQ-varkensvlees) houdt, probeer dan dit eenvoudige recept! Heerlijke authentieke char siu is haalbaar thuis, gebakken in een oven of gegrild op een bbq!
Ingrediënten
Char Siu Marinade :
â–¢ 2 eetlepels honing (of maltose- of gerstemoutsiroop of fancy melasse (geen blackstrap melasse))
â–¢ 1-2 blokjes rode gefermenteerde tofu (voeg nog 4 theelepels van de saus toe, samen gepureerd - dit wordt ook wel rode tahoe genoemd)
â–¢ 2 eetlepels hoisinsaus
â–¢ 2 eetlepels sojasaus
â–¢ 2 teentjes knoflook (grof gehakt, ongeveer 1 ½ eetlepel)
â–¢ 4 plakjes gember (grof gehakt, ongeveer 2-3 eetlepels)
â–¢ 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
â–¢ 2 eetlepels Chinese rijstkookwijn (of droge sherry)
â–¢ ½ theelepel zout
â–¢ 1 eetlepel Koreaanse pepervlokken (optioneel, voor extra kleur en een milde kruidigheid. Het geeft ook een aardse smaak)
Vlees :
â–¢ 1,5 kg varkensschouder (in lange reepjes gesneden, 7 cm breed)
Glazuur :
â–¢ 2 eetlepels honing
â–¢ overgebleven marinade
â–¢ 2 eetlepels honing (of maltose- of gerstemoutsiroop of fancy melasse (geen blackstrap melasse))
â–¢ 1-2 blokjes rode gefermenteerde tofu (voeg nog 4 theelepels van de saus toe, samen gepureerd - dit wordt ook wel rode tahoe genoemd)
â–¢ 2 eetlepels hoisinsaus
â–¢ 2 eetlepels sojasaus
â–¢ 2 teentjes knoflook (grof gehakt, ongeveer 1 ½ eetlepel)
â–¢ 4 plakjes gember (grof gehakt, ongeveer 2-3 eetlepels)
â–¢ 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
â–¢ 2 eetlepels Chinese rijstkookwijn (of droge sherry)
â–¢ ½ theelepel zout
â–¢ 1 eetlepel Koreaanse pepervlokken (optioneel, voor extra kleur en een milde kruidigheid. Het geeft ook een aardse smaak)
Vlees :
â–¢ 1,5 kg varkensschouder (in lange reepjes gesneden, 7 cm breed)
Glazuur :
â–¢ 2 eetlepels honing
â–¢ overgebleven marinade
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492950
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
J.Lee ( Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht