KKANPUNGGI (Koreaanse knoflook kip)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/31/2022 - 10:27
Bereidingswijze
-Doe het aardappelzetmeel in een grote mengkom en verdeel het gelijkmatig. Giet voorzichtig water langs de zijkant van de mengbeker, ongeveer 2,5 cm erboven. Laat het zitten terwijl u andere ingrediënten bereidt, maar zorg ervoor dat u niet beweegt.
-meng de kip, sojasaus, zout en peper in een mengkom. Laat de kip 10 minuten marineren.
-Meng ondertussen sojasaus, oestersaus, mirin, suiker, azijn, zetmeel en zwarte peper in een kleine mengkom en zet apart.
-Verwarm frituurolie tot 180°C
-Wanneer water en zetmeel volledig gescheiden zijn, moet het water zeer schoon zijn en het zetmeel is op de bodem van de kom gezonken. Heel voorzichtig, giet alleen water uit en bewaar geweekt zetmeel voor beslag.
-Breek geweekt zetmeel af met je hand of een lepel.
-Voeg gemarineerde kip toe en meng ze goed met je hand. Beslag voelt waarschijnlijk heel vreemd aan dan vroeger, maar geloof me, dit is de textuur die we willen! Laat voorzichtig een stukje kip per keer in de voorverwarmde frituurolie vallen.
-Zorg ervoor dat de kip niet aan elkaar plakt . Doe 2 tot 3 baksels als dat nodig is. Bak de kip tot hij volledig gaar is, ongeveer 5 tot 7 minuten. Haal de kip uit de olie en leg ze op een bakplaat bekleed met keukenrol. Herhaal met de rest van de kip.

-Verhoog de frituurolietemperatuur tot 190°C en voeg alle gebakken kip toe voor de tweede bak. Bak ze in ongeveer 2 minuten goudbruin en krokant. Haal de kip uit de olie en leg ze op een bakplaat bekleed met keukenrol.
-Verhit een grote wok op hoog vuur, voeg bakolie, knoflook, gember, groene ui en ui toe. Roerbak tot je aroma ruikt, ongeveer 30 seconden.
-Voeg nu rode peper en jalapeño toe, roerbak 1 minuut.
-Roer het sausmengsel met een lepel en voeg het toe aan de wok omdat het zetmeel op de bodem van de kom zakte. Giet het sausmengsel in de wok, roer en kook gedurende 1 minuut. Gooi de gebakken kip erdoor, haal van het vuur en garneer met sesamzaadjes.

Serveer onmiddellijk. Genieten van!
Afbeelding
KKANPUNGGI  (Koreaanse knoflook kip)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige met knoflook gebakken kip is krokant, plakkerig, zoet en pittig 
Ingrediënten
150 g aardappelzetmeel, plus 1 theelepel voor later
1/2 kg kippendijen zonder botten, in hapgroottes gesneden
1 tl sojasaus
Snufje zout & peper
1 el sojasaus
2 el oestersaus
2 eetlepels mirin
2 el suiker
2 el azijn
Frituurolie
2 el bakolie
5 tot 6 teentjes knoflook, gesnipperd
28 g gember, gehakt
2 groene uien, gesnipperd ( pijpajuin)
1/4 kleine ui, in kleine blokjes gesneden
2 rode chilipepers of 1/3 rode paprika, zonder zaadjes en in kleine blokjes

1 jalapeño, zonder zaadjes en in kleine blokjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492908
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Seonkyoung Longest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester