Bereidingswijze
-Smelt de boter in een grote, diepe pan.
-Voeg de bloem toe en klop om ervoor te zorgen dat er geen klontjes zijn voordat u de kippenbouillon toevoegt. Kook 5-10 minuten onder voortdurend roeren.
-Controleer de consistentie door de achterkant van een lepel in de saus te dopen en met uw vinger langs de lepel te gaan. Je wilt dat de saus aan de lepel blijft kleven en niet over de veeg die je hebt gemaakt.
-Blijf koken en roer de saus op middelhoog vuur totdat je de juiste consistentie hebt bereikt. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper (indien gebruikt). Proef de saus en kijk of je saus meer kruiden nodig heeft.
-Voeg de room toe en roer dooreen.
-Voeg de geraspte kip, wortelen, aardappelen en erwten toe aan de saus. Kook de groenten 2-3 minuten in de saus.
-Doe de vulling over in een schone kom en laat 1 uur in de koelkast opstijven, of tot het afgekoeld is.
-Verwarm de oven voor op 200˚C.
-Rol het bladerdeeg uit, gebruik een beetje extra bloem om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg niet aan je werkblad blijft plakken. Gebruik een kom of bord dat ongeveer 2 cm groter is dan de schaal waarin u uw pottaart kookt als richtlijn om uw deeg uit te snijden.
-Schep de gekoelde vulling voorzichtig in ovenvaste serveerschalen.
-Breek het ei in een kleine kom en voeg een eetlepel water of room toe. Klop met een vork.
-Borstel de eierwas op de randen en rand van uw gerechten.
-Schrap desgewenst truffels over de vulling. Leg de deegcirkels erop en zorg ervoor dat het deeg niet uitrekt.
-Sluit de randen van het deeg af door het lichtjes op de rand van je schaal te duwen om ervoor te zorgen dat het stevig vastzit.
-Borstel de bovenkant en zijkanten met meer eierwas.
-Plaats de pottaarten op een grote bakplaat en bak 25-35 minuten, tot het deeg mooi goudbruin en donkerbruin is en er geen grijsachtige, rauwe plekken meer zijn.
-Laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.
-Voeg de bloem toe en klop om ervoor te zorgen dat er geen klontjes zijn voordat u de kippenbouillon toevoegt. Kook 5-10 minuten onder voortdurend roeren.
-Controleer de consistentie door de achterkant van een lepel in de saus te dopen en met uw vinger langs de lepel te gaan. Je wilt dat de saus aan de lepel blijft kleven en niet over de veeg die je hebt gemaakt.
-Blijf koken en roer de saus op middelhoog vuur totdat je de juiste consistentie hebt bereikt. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper (indien gebruikt). Proef de saus en kijk of je saus meer kruiden nodig heeft.
-Voeg de room toe en roer dooreen.
-Voeg de geraspte kip, wortelen, aardappelen en erwten toe aan de saus. Kook de groenten 2-3 minuten in de saus.
-Doe de vulling over in een schone kom en laat 1 uur in de koelkast opstijven, of tot het afgekoeld is.
-Verwarm de oven voor op 200˚C.
-Rol het bladerdeeg uit, gebruik een beetje extra bloem om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg niet aan je werkblad blijft plakken. Gebruik een kom of bord dat ongeveer 2 cm groter is dan de schaal waarin u uw pottaart kookt als richtlijn om uw deeg uit te snijden.
-Schep de gekoelde vulling voorzichtig in ovenvaste serveerschalen.
-Breek het ei in een kleine kom en voeg een eetlepel water of room toe. Klop met een vork.
-Borstel de eierwas op de randen en rand van uw gerechten.
-Schrap desgewenst truffels over de vulling. Leg de deegcirkels erop en zorg ervoor dat het deeg niet uitrekt.
-Sluit de randen van het deeg af door het lichtjes op de rand van je schaal te duwen om ervoor te zorgen dat het stevig vastzit.
-Borstel de bovenkant en zijkanten met meer eierwas.
-Plaats de pottaarten op een grote bakplaat en bak 25-35 minuten, tot het deeg mooi goudbruin en donkerbruin is en er geen grijsachtige, rauwe plekken meer zijn.
-Laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat bovendien erg lekker smaakt
Ingrediënten
4 el ongezouten boter, op kamertemperatuur
4 el bloem , plus meer om te bestuiven
1/2 L kippenbouillon
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 snufje cayennepeper, optioneel, naar smaak
2 el slagroom, plus 1 el extra
900 g gekookte kip filet, versnipperd
225 g wortel , geschild, in stukjes van 1 cm
225 g aardappelen , in stukken van 1 cm gesneden
75 g bevroren erwten of gepelde verse erwten
225 g bladerdeeg ontdooid volgens de instructies op de verpakking
1 zwarte truffel, optioneel, naar smaak
1 groot ei
4 el bloem , plus meer om te bestuiven
1/2 L kippenbouillon
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 snufje cayennepeper, optioneel, naar smaak
2 el slagroom, plus 1 el extra
900 g gekookte kip filet, versnipperd
225 g wortel , geschild, in stukjes van 1 cm
225 g aardappelen , in stukken van 1 cm gesneden
75 g bevroren erwten of gepelde verse erwten
225 g bladerdeeg ontdooid volgens de instructies op de verpakking
1 zwarte truffel, optioneel, naar smaak
1 groot ei
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492902
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Wolfgang Puck ( Pinterest )
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht