Bereidingswijze
-Plaats aubergine in een vergiet in een kom of de gootsteen; bestrooi met 1 theelepel zout en laat minimaal 1 uur staan. Spoel de bittere vloeistof en het overtollige zout af en laat goed uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de ui en selderij erdoor; bak en roer tot de ui zacht is geworden en doorschijnend is geworden en selderij geurig is, ongeveer 5 minuten.
- Terwijl groenten garen, meng gemalen komijn, oregano, rozemarijn, paprika, munt, zout en zwarte peper in een kleine kom of vijzel en stamper en meng goed; dit zijn onze lamskruiden . Zet kruiden opzij.
- Roer de aubergineblokjes en knoflook door de groenten in de pan, meng goed en bak nog 5 minuten. Voeg gehakte tomaten toe en bestrooi met de helft van het lamskruidenmengsel. Bewaar de resterende kruiden. Roer voorzichtig en kook nog 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 190 °C. en vet een ovenschaal in.
- Giet kippenbouillon en de helft van het blik tomatensaus in de pan en laat 10 minuten sudderen; voeg een beetje water toe als de saus droog begint te worden. Breng de saus over naar de ovenschotel.
-Zet de pan terug op het fornuis op middelhoog vuur en verwarm de gereserveerde eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Leg het gemalen lamsvlees in de pan en bestrooi met het resterende kruidenmengsel. Bruin lamsvlees in de hete olie, onder regelmatig roeren, tot het vlees gelijkmatig bruin is
- Breng het lamsvlees voorzichtig over naar de ovenschotel en duw het naar beneden in het groentemengsel zodat het ten minste gedeeltelijk onder staat. Roer vers citroensap door de overgebleven tomatensaus en giet de saus over de schotel
- Bak onafgedekt gedurende 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe mals je je groenten wilt.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de ui en selderij erdoor; bak en roer tot de ui zacht is geworden en doorschijnend is geworden en selderij geurig is, ongeveer 5 minuten.
- Terwijl groenten garen, meng gemalen komijn, oregano, rozemarijn, paprika, munt, zout en zwarte peper in een kleine kom of vijzel en stamper en meng goed; dit zijn onze lamskruiden . Zet kruiden opzij.
- Roer de aubergineblokjes en knoflook door de groenten in de pan, meng goed en bak nog 5 minuten. Voeg gehakte tomaten toe en bestrooi met de helft van het lamskruidenmengsel. Bewaar de resterende kruiden. Roer voorzichtig en kook nog 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 190 °C. en vet een ovenschaal in.
- Giet kippenbouillon en de helft van het blik tomatensaus in de pan en laat 10 minuten sudderen; voeg een beetje water toe als de saus droog begint te worden. Breng de saus over naar de ovenschotel.
-Zet de pan terug op het fornuis op middelhoog vuur en verwarm de gereserveerde eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Leg het gemalen lamsvlees in de pan en bestrooi met het resterende kruidenmengsel. Bruin lamsvlees in de hete olie, onder regelmatig roeren, tot het vlees gelijkmatig bruin is
- Breng het lamsvlees voorzichtig over naar de ovenschotel en duw het naar beneden in het groentemengsel zodat het ten minste gedeeltelijk onder staat. Roer vers citroensap door de overgebleven tomatensaus en giet de saus over de schotel
- Bak onafgedekt gedurende 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe mals je je groenten wilt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De basis van dit recept kwam van een Armeense moeder. Het is gemakkelijk te bereiden Je kunt dit eventueel over rijst / pasta serveren met een groene salade, of gewoon in pastakommen met knapperig brood, boter en een lekker glas rode wijn.
Ingrediënten
1/2 kg aubergine, in blokjes gesneden
zout
1 eetlepel olijfolie
1 grote zoete ui, grof gesneden
2 grote stengels bleekselderij, in plakjes
½ theelepel gemalen komijn
2 snufjes gedroogde oregano
2 snufjes gemalen gedroogde rozemarijn
2 snufjes paprika
⅛ theelepel gedroogde munt
1 snufje zout en gemalen zwarte peper naar smaak
1 ½ theelepel knoflook, gehakt
3 tomaten, grof gesneden
25 cl kippenbouillon
320 g tomatensaus/passata
1/2 kg lamsgehakt
1 eetlepel olijfolie
1 citroen, geperst, of naar smaak
zout
1 eetlepel olijfolie
1 grote zoete ui, grof gesneden
2 grote stengels bleekselderij, in plakjes
½ theelepel gemalen komijn
2 snufjes gedroogde oregano
2 snufjes gemalen gedroogde rozemarijn
2 snufjes paprika
⅛ theelepel gedroogde munt
1 snufje zout en gemalen zwarte peper naar smaak
1 ½ theelepel knoflook, gehakt
3 tomaten, grof gesneden
25 cl kippenbouillon
320 g tomatensaus/passata
1/2 kg lamsgehakt
1 eetlepel olijfolie
1 citroen, geperst, of naar smaak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492873
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht