Bereidingswijze
- Doe knoflook, sjalotten, kurkuma, suiker, peper, zout, vissaus en 1 eetlepel plantaardige olie in de kom van een kleine keukenmachine. Verwerk tot een redelijk gladde pasta, gebruik indien nodig een kleine hoeveelheid water om de ingrediënten bij elkaar te brengen.
-wentel de visfilets en kurkumapasta in een middelgrote kom of ovenschaal, draai de filets om zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met marinade. Laat 15 tot 20 minuten op kamertemperatuur staan. Afgedekt en gekoeld kunnen de filets tot 24 uur gemarineerd worden.
- Haal de filets door de bloem, schud het teveel eraf.
-Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer een druppel water in de pan sist, voeg dan de filets toe en kook, eenmaal draaiend, gedurende 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Wees voorzichtig bij het draaien.
-serveer indien gewenst met een Thaise dipsaus.
dipsaus van Chili-limoen:
-6 cl vissaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels suiker
1 theelepel fijngehakte knoflook
1 theelepel fijngehakte verse hete groene pepers
1 theelepel fijngehakte koriander
-meng de vissaus, limoensap, suiker en knoflook in een kleine kom en roer tot de suiker is opgelost. Bestrooi met pepers en koriander. Opzij zetten. Het beste geserveerd op kamertemperatuur
-wentel de visfilets en kurkumapasta in een middelgrote kom of ovenschaal, draai de filets om zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met marinade. Laat 15 tot 20 minuten op kamertemperatuur staan. Afgedekt en gekoeld kunnen de filets tot 24 uur gemarineerd worden.
- Haal de filets door de bloem, schud het teveel eraf.
-Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer een druppel water in de pan sist, voeg dan de filets toe en kook, eenmaal draaiend, gedurende 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Wees voorzichtig bij het draaien.
-serveer indien gewenst met een Thaise dipsaus.
dipsaus van Chili-limoen:
-6 cl vissaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels suiker
1 theelepel fijngehakte knoflook
1 theelepel fijngehakte verse hete groene pepers
1 theelepel fijngehakte koriander
-meng de vissaus, limoensap, suiker en knoflook in een kleine kom en roer tot de suiker is opgelost. Bestrooi met pepers en koriander. Opzij zetten. Het beste geserveerd op kamertemperatuur
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker , snelle bereiding !
Ingrediënten
2 eetlepels gehakte knoflook
1 eetlepel gesnipperde sjalot of sjalot
2 theelepels gemalen kurkuma
1 theelepel suiker
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels plantaardige olie, verdeeld gebruik
650 g meervalfilets
bloem voor het baggeren van de vis
Optioneel: dipsaus met Thaise chili-limoensaus
1 eetlepel gesnipperde sjalot of sjalot
2 theelepels gemalen kurkuma
1 theelepel suiker
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels plantaardige olie, verdeeld gebruik
650 g meervalfilets
bloem voor het baggeren van de vis
Optioneel: dipsaus met Thaise chili-limoensaus
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492853
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht