Bereidingswijze
Quiche caprese met bladerdeeg
Deze quiche caprese is gemaakt met een bladerdeeg bodem. Je kunt daarvoor zelfgemaakt bladerdeeg of zelfgemaakt snel bladerdeeg gebruiken. Een andere optie is een rol koelvers bladerdeeg of 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg. Gebruik je de losse plakjes bladerdeeg? Laat deze dan iets overlappen in de vorm, totdat deze helemaal bedekt is. In plaats van bladerdeeg kun je ook quichedeeg of hartige taartdeeg op basis van gist gebruiken.
Voorbereiding:
- Verwarm de oven dan voor op 180 °C
- Rooster de pijnboom pitten
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden
het deeg blindbakken.
- Vet een lage quichevorm in met boter.
- Bak de bodem dan 15 minuten op 180 °C met blindbakvulling en vervolgens nog 10-20 minuten zonder de vulling.
- Werk aan de vulling terwijl de bodem in de oven is
Vulling:
- Meng de eieren met de crème fraîche en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Meng er vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas door
Bereiding:
- Haal de bodem uit de oven als je zo ver bent
- Scheur mozarella stukjes op de bodem en 2/3 van pijnboompitten erover heen
- Doe de snijkant van de cherry tomaten erop
- Giet het eimengsel in de vorm en verdeel er tot slot met een theelepel de pesto over.
- Bak de quiche in 40-50 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer de quiche caprese met de achtergehouden geroosterde pijnboompitten
Deze quiche caprese is gemaakt met een bladerdeeg bodem. Je kunt daarvoor zelfgemaakt bladerdeeg of zelfgemaakt snel bladerdeeg gebruiken. Een andere optie is een rol koelvers bladerdeeg of 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg. Gebruik je de losse plakjes bladerdeeg? Laat deze dan iets overlappen in de vorm, totdat deze helemaal bedekt is. In plaats van bladerdeeg kun je ook quichedeeg of hartige taartdeeg op basis van gist gebruiken.
Voorbereiding:
- Verwarm de oven dan voor op 180 °C
- Rooster de pijnboom pitten
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden
het deeg blindbakken.
- Vet een lage quichevorm in met boter.
- Bak de bodem dan 15 minuten op 180 °C met blindbakvulling en vervolgens nog 10-20 minuten zonder de vulling.
- Werk aan de vulling terwijl de bodem in de oven is
Vulling:
- Meng de eieren met de crème fraîche en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Meng er vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas door
Bereiding:
- Haal de bodem uit de oven als je zo ver bent
- Scheur mozarella stukjes op de bodem en 2/3 van pijnboompitten erover heen
- Doe de snijkant van de cherry tomaten erop
- Giet het eimengsel in de vorm en verdeel er tot slot met een theelepel de pesto over.
- Bak de quiche in 40-50 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer de quiche caprese met de achtergehouden geroosterde pijnboompitten
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn collega heeft deze recept vrijdag gemaakt. Was heerlijk!
Ingrediënten
450 gram bladerdeeg (mag diepvries)
Voor de vulling
2 bollen mozzarella
50 gr pijnboompitten, geroosterd
350-450 cherrytomaatjes
4 eieren
200 gram crème fraîche
1/.2 Tl peper
1/2 Tl zout
60 Gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gr groene pesto, zelfgemaakt of gekocht
Verder nodig
ongezouten roomboter, om in te vetten
Voor de vulling
2 bollen mozzarella
50 gr pijnboompitten, geroosterd
350-450 cherrytomaatjes
4 eieren
200 gram crème fraîche
1/.2 Tl peper
1/2 Tl zout
60 Gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gr groene pesto, zelfgemaakt of gekocht
Verder nodig
ongezouten roomboter, om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Koksmessen
Snijplanken
Spatel
Ovenschaal 28 centimeter
Koksmessen
Snijplanken
Spatel
Ovenschaal 28 centimeter
Leuke tips
Hier lees je hoe je moet blind bakken bij rutgerbakt:
https://rutgerbakt.nl/how-tos/blindbakken-how-to/
Wil je zelf bladerdeeg maken? Check deze recept:
https://rutgerbakt.nl/how-tos/snel-bladerdeeg-maken-stap-voor-stap-recept/
Wat ook lekker bij deze recept past is serveren met wat salade.
https://rutgerbakt.nl/how-tos/blindbakken-how-to/
Wil je zelf bladerdeeg maken? Check deze recept:
https://rutgerbakt.nl/how-tos/snel-bladerdeeg-maken-stap-voor-stap-recept/
Wat ook lekker bij deze recept past is serveren met wat salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492831
Homepage ID
2666777
Teller
0
Bron
Https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/hartig-taart-recepten/quiche-caprese-recept/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch