Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Doe de melk en het laurierblad in een pan op middelhoog vuur. Snijd de vis in 4 of 5 stukken en voeg toe aan de melk samen met 1/2 tl zout. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag en laat een paar minuten sudderen. Haal van het vuur, dek af en zet opzij.
-Smelt in een grote pan 2 eetlepels boter en bak de pastinaak en prei ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Roer vaak en laat ze niet aanbranden.
-Zeef de vis en bewaar de melk. Zet beide opzij.
-Voeg de bloem toe aan de pastinaak en prei en kook, al roerend, een paar minuten, en nogmaals, laat het niet bruin worden. Giet langzaam de gezeefde melk, onder voortdurend roeren, tot een gladde massa. Blijf verwarmen tot het mengsel dikker wordt en bijna kookt.
-Voeg de vis toe aan de pot en breek hem in grote stukken terwijl je hem toevoegt. Breng op smaak met zout en veel versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Roer de bevroren erwten erdoor. Dek af en zet opzij op de kookplaat om warm te blijven.
-Kook ondertussen de aardappelen in ruim gezouten water tot ze helemaal zacht zijn. Giet ze af en klop ze op met 2 eetlepels boter, de kaas, de karnemelk en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat alle klontjes eruit zijn.
- doe het vismengsel in je ovenschaal en dek af af met de aardappelpuree.
(Je kan ze er op spuiten) of er gewoon op lepelen. Smelt de overige 2 eetlepels boter en dep voorzichtig met een siliconenborsteltje over de aardappelpuree.
-Bak 30-40 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
-Doe de melk en het laurierblad in een pan op middelhoog vuur. Snijd de vis in 4 of 5 stukken en voeg toe aan de melk samen met 1/2 tl zout. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag en laat een paar minuten sudderen. Haal van het vuur, dek af en zet opzij.
-Smelt in een grote pan 2 eetlepels boter en bak de pastinaak en prei ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Roer vaak en laat ze niet aanbranden.
-Zeef de vis en bewaar de melk. Zet beide opzij.
-Voeg de bloem toe aan de pastinaak en prei en kook, al roerend, een paar minuten, en nogmaals, laat het niet bruin worden. Giet langzaam de gezeefde melk, onder voortdurend roeren, tot een gladde massa. Blijf verwarmen tot het mengsel dikker wordt en bijna kookt.
-Voeg de vis toe aan de pot en breek hem in grote stukken terwijl je hem toevoegt. Breng op smaak met zout en veel versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Roer de bevroren erwten erdoor. Dek af en zet opzij op de kookplaat om warm te blijven.
-Kook ondertussen de aardappelen in ruim gezouten water tot ze helemaal zacht zijn. Giet ze af en klop ze op met 2 eetlepels boter, de kaas, de karnemelk en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat alle klontjes eruit zijn.
- doe het vismengsel in je ovenschaal en dek af af met de aardappelpuree.
(Je kan ze er op spuiten) of er gewoon op lepelen. Smelt de overige 2 eetlepels boter en dep voorzichtig met een siliconenborsteltje over de aardappelpuree.
-Bak 30-40 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Amerikaanse Fish Pie begint met kabeljauwfilet, prei, pastinaak en erwten in een romige witte saus, gegarneerd met een puree van cheddar-mierikswortel en karnemelk ; super lekker dit gerecht !
Ingrediënten
1/2 kg verse kabeljauwfilet, vel verwijderd
50 cl volle melk
1 laurierblad
zout en zwarte peper
6 eetlepels boter
2 pastinaken, geschild en in stukjes
2 preien, geschild, gewassen en in plakjes
3 eetlepels bloem
150 g bevroren erwten (niet ontdooien)
3-4 aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
150 g geraspte scherpe Cheddar kaas
12 cl karnemelk
2 tl bereide mierikswortel of mierikswortelcrème
50 cl volle melk
1 laurierblad
zout en zwarte peper
6 eetlepels boter
2 pastinaken, geschild en in stukjes
2 preien, geschild, gewassen en in plakjes
3 eetlepels bloem
150 g bevroren erwten (niet ontdooien)
3-4 aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
150 g geraspte scherpe Cheddar kaas
12 cl karnemelk
2 tl bereide mierikswortel of mierikswortelcrème
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492826
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Sue Moran ( Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht