Bereidingswijze
-Spoel de kikkererwten goed af. Doe ze in de grote mengkom samen met de ui,
knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselieblad.
-Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, meel en de olijfolie toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop van je staafmixer of gebruik een keukenmachine. Maal het mengsel niet te fijn; er mogen best nog wat grove stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
-Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verwarm wat
(olijf)olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Voor de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten in een kommetje en serveer met de burgers.
knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselieblad.
-Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, meel en de olijfolie toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop van je staafmixer of gebruik een keukenmachine. Maal het mengsel niet te fijn; er mogen best nog wat grove stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
-Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verwarm wat
(olijf)olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Voor de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten in een kommetje en serveer met de burgers.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en lekker deze veggie apenburgers met de yoghurtsaus
Ingrediënten
Voor de burgers:
400 g kikkererwten (pot of blik)
1/2 rode ajuin gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
5 zongedroogde tomaten op olie
klein bosje platte peterselie
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
3 el (volkoren) bloem
2 el olijfolie
extra olie om te bakken
voor de yoghurtsaus:
2,5 dl sojayoghurt
paar takjes verse munt
kneepje citroensap
peper en zout
400 g kikkererwten (pot of blik)
1/2 rode ajuin gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
5 zongedroogde tomaten op olie
klein bosje platte peterselie
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
3 el (volkoren) bloem
2 el olijfolie
extra olie om te bakken
voor de yoghurtsaus:
2,5 dl sojayoghurt
paar takjes verse munt
kneepje citroensap
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer/keukenmachine
Leuke tips
Serveer met een frisse, knapperige salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492819
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
EVA
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch