Bereidingswijze
-kook de macaroni volgens de verpakking. Leg dit hierna in de mengkom en laat het helemaal afkoelen voordat je de andere ingrediënten erbij doet.
-Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klein beetje zonnebloemolie in warm worden. Knijp eerst grotendeels het vocht uit de tofu en verkruimel dit in de pan. Dit mag je bakken voor ongeveer 7 minuten. Bak in de laatste 2 minuten het kala namak zout, peper, uipoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en de paprikapoeder mee. Laat dit ook weer goed afkoelen en giet dit zo over in de mengkom.
-Snij de bleekselderij en de puntpaprika in kleine blokjes en doe in de mengkom. De bieslook mag ook fijngesneden worden en erbij.
-Voeg nu de mosterd, mayonaise, kwark en de edelgistvlokken toe en roer alles goed door elkaar.
-Zet de macaronisalade in de koelkast zodat het lekker koud is als je het gaat serveren.
-Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klein beetje zonnebloemolie in warm worden. Knijp eerst grotendeels het vocht uit de tofu en verkruimel dit in de pan. Dit mag je bakken voor ongeveer 7 minuten. Bak in de laatste 2 minuten het kala namak zout, peper, uipoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en de paprikapoeder mee. Laat dit ook weer goed afkoelen en giet dit zo over in de mengkom.
-Snij de bleekselderij en de puntpaprika in kleine blokjes en doe in de mengkom. De bieslook mag ook fijngesneden worden en erbij.
-Voeg nu de mosterd, mayonaise, kwark en de edelgistvlokken toe en roer alles goed door elkaar.
-Zet de macaronisalade in de koelkast zodat het lekker koud is als je het gaat serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel, lekker en gemakkelijk gerecht op warme dagen
Ingrediënten
250 g macaroni ongekookt
150 g tofu
2 stengels bleekselder
1 puntpaprika
klein bosje bieslook
1/4 tl kala namak
3 el edelgistvlokken
1 tl mosterd
1 el plantaardige plattekaas
2 el veganaise
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl currypoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
flinke snuif peper
zonnebloemolie
150 g tofu
2 stengels bleekselder
1 puntpaprika
klein bosje bieslook
1/4 tl kala namak
3 el edelgistvlokken
1 tl mosterd
1 el plantaardige plattekaas
2 el veganaise
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl currypoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
flinke snuif peper
zonnebloemolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492817
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
EVA
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch