Bereidingswijze
-Doe de aardappelen in een grote pan, bedek ze met water en breng aan de kook. Kook ze gaar .
-Giet de aardappelen af en doe ze terug in dezelfde pan van het vuur.
-Voeg de volgende 5 ingrediënten toe en pureer tot de gewenste consistentie.
-Serveer in kommen, maak een ondiep kuiltje en doe er een klontje boter in, bestrooi met extra groene uien en kaas.
-Giet de aardappelen af en doe ze terug in dezelfde pan van het vuur.
-Voeg de volgende 5 ingrediënten toe en pureer tot de gewenste consistentie.
-Serveer in kommen, maak een ondiep kuiltje en doe er een klontje boter in, bestrooi met extra groene uien en kaas.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Traditioneel Iers Champ-recept. Met slechts vijf ingrediënten is dit authentieke Ierse aardappelrecept zowel gemakkelijk als smakelijk. Je kunt gemakkelijk een menigte voeden met dit traditionele Ierse gerecht.
Ingrediënten
1,5 kg zetmeelrijke aardappelen, geschild en in stukken
4 eetlepels boter plus een beetje meer voor garnering
20 cl karnemelk
6 groene uien (lente-uitjes), fijngehakt, plus een beetje meer voor garnering
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
100 g geraspte scherpe kaas zoals Dunmore, Asiago, oude Cheddar, Comte enz.
4 eetlepels boter plus een beetje meer voor garnering
20 cl karnemelk
6 groene uien (lente-uitjes), fijngehakt, plus een beetje meer voor garnering
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
100 g geraspte scherpe kaas zoals Dunmore, Asiago, oude Cheddar, Comte enz.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492812
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch