Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150ºC hetelucht
-Giet de geweekte bonen af en doe ze in een grote pan. Bedek de bonen met minimaal 15 cm water en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen, giet af en bewaar de bonen en 1 liter kookwater.
-Kruid het rundvlees met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een grote kookpan (ongeveer 6 liter) op hoog vuur en bak het rundvlees in porties gedurende 5 minuten of tot het gelijkmatig bruin is, voeg indien nodig wat extra olie toe. Verwijder het vlees met een schuimspaan en zet apart.
-Draai het vuur laag en voeg 3 el olie toe aan de pan.
-Fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en kruiden 10 minuten tot ze zacht zijn.
-Voeg de wijn toe en kook 3 minuten, doe het vlees dan terug in de pan met de bonen, tomatenpassata en laurierblaadjes. Roer er genoeg van het achtergehouden bonenvocht door om de stoofpot net te bedekken.
-Breng aan de kook, dek de braadpan af met een goed sluitend deksel (of een dubbele laag folie), laat dan 3-4 uur in de oven garen en controleer of het vlees mals uit elkaar valt.
-Meng voor de gremolata de citroenschil, knoflook en de meeste peterselie.
-Als het rundvlees mals is, serveer je elke portie bestrooid met de gremolata, de resterende peterselie en eventueel parmezaan. De ragù zou goed zijn met pasta of knapperig brood om de sappen op te nemen.
-Giet de geweekte bonen af en doe ze in een grote pan. Bedek de bonen met minimaal 15 cm water en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen, giet af en bewaar de bonen en 1 liter kookwater.
-Kruid het rundvlees met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een grote kookpan (ongeveer 6 liter) op hoog vuur en bak het rundvlees in porties gedurende 5 minuten of tot het gelijkmatig bruin is, voeg indien nodig wat extra olie toe. Verwijder het vlees met een schuimspaan en zet apart.
-Draai het vuur laag en voeg 3 el olie toe aan de pan.
-Fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en kruiden 10 minuten tot ze zacht zijn.
-Voeg de wijn toe en kook 3 minuten, doe het vlees dan terug in de pan met de bonen, tomatenpassata en laurierblaadjes. Roer er genoeg van het achtergehouden bonenvocht door om de stoofpot net te bedekken.
-Breng aan de kook, dek de braadpan af met een goed sluitend deksel (of een dubbele laag folie), laat dan 3-4 uur in de oven garen en controleer of het vlees mals uit elkaar valt.
-Meng voor de gremolata de citroenschil, knoflook en de meeste peterselie.
-Als het rundvlees mals is, serveer je elke portie bestrooid met de gremolata, de resterende peterselie en eventueel parmezaan. De ragù zou goed zijn met pasta of knapperig brood om de sappen op te nemen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker met pasta of knapperig brood, deze lekkere runderwangetjes en cannellinibonenragu kunnen in de oven worden gemaakt of sudderen in de slowcooker. Lekker met enkele lepels pittige gremolata.
Ingrediënten
250 g gedroogde cannellinibonen, een nacht geweekt in koud water
1,25 kg runderwangetjes, in grote stukken gesneden (ongeveer 4 cm), zichtbaar vet en pezen verwijderd
5-6 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 wortelen, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 grote teentjes knoflook, geperst
1 el elk gehakte tijm en salie
1 fles (750 ml) rode wijn
750 ml tomatenpassata
2 verse laurierblaadjes, geplet
Geraspte Parmezaanse kaas en pasta of knapperig brood om te serveren (optioneel)
Voor de gremolata :
Fijn geraspte schil van 1 citroen
1 teen knoflook, geplet
4 el gehakte platte peterselie
1,25 kg runderwangetjes, in grote stukken gesneden (ongeveer 4 cm), zichtbaar vet en pezen verwijderd
5-6 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 wortelen, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 grote teentjes knoflook, geperst
1 el elk gehakte tijm en salie
1 fles (750 ml) rode wijn
750 ml tomatenpassata
2 verse laurierblaadjes, geplet
Geraspte Parmezaanse kaas en pasta of knapperig brood om te serveren (optioneel)
Voor de gremolata :
Fijn geraspte schil van 1 citroen
1 teen knoflook, geplet
4 el gehakte platte peterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492744
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht