Bereidingswijze
Verdeel de koude groenten en de eieren over een grote schaal.
Pindasaus
Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie en fruit hierin het sjalotje goudbruin. Roer de pindakaas, sojasaus, sambal en citroensap erbij. Laat de pindakaas smelten. Voeg wat van de melk toe, zodat het een mooie saus wordt.
Giet de warme pindasaus over de koude groenten en de eieren.
Garneer met wat Indische gebakken uitjes.
Pindasaus
Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie en fruit hierin het sjalotje goudbruin. Roer de pindakaas, sojasaus, sambal en citroensap erbij. Laat de pindakaas smelten. Voeg wat van de melk toe, zodat het een mooie saus wordt.
Giet de warme pindasaus over de koude groenten en de eieren.
Garneer met wat Indische gebakken uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Gado Gado is altijd lekker, maar vooral ook als het warm weer is.Je kunt de salade voor een groot deel heel goed voorbereiden. Mijn salade bestaat uit voorgekookte sperziebonen, bloemkool, komkommer, taugé en hardgekookte eieren. De pindasaus heb ik zelf gemaakt, maar een gekochte pindasaus zal ook lekker zijn.
Wij hebben hier kerrierijst bij gegeten. Mijn recept "Kerrierijst".
Wij hebben hier kerrierijst bij gegeten. Mijn recept "Kerrierijst".
Ingrediënten
400 gram voorgekookte sperziebonen (afgekoeld)
1/2 kleine beetgaar gekookte bloemkool (afgekoeld)
1 kleine komkommer in plakjes
125 gram taugé schoongemaakt
6 hardgekookte eieren
Indische gebakken uitjes
Pindasaus
1 sjalotje -
1-2 eetlepels olie -
2 eetlepels pindakaas met stukjes noot -
1 eetlepel zoete sojasaus -
1 theelepel (of meer) sambal -
2 eetlepels citroensap -
peper en zout
beetje melk
1/2 kleine beetgaar gekookte bloemkool (afgekoeld)
1 kleine komkommer in plakjes
125 gram taugé schoongemaakt
6 hardgekookte eieren
Indische gebakken uitjes
Pindasaus
1 sjalotje -
1-2 eetlepels olie -
2 eetlepels pindakaas met stukjes noot -
1 eetlepel zoete sojasaus -
1 theelepel (of meer) sambal -
2 eetlepels citroensap -
peper en zout
beetje melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote schaal
pannen voor de groenten en de pindasaus
pannen voor de groenten en de pindasaus
Leuke tips
Lekker met mijn Kerrierijst:
"https://www.smulweb.nl/recepten/1396427/kerrierijst".
Je kunt natuurlijk variëren met allerlei andere soorten groenten, zoals bijvoorbeeld worteltjes, paprika, broccoli, snijbonen, etc.
"https://www.smulweb.nl/recepten/1396427/kerrierijst".
Je kunt natuurlijk variëren met allerlei andere soorten groenten, zoals bijvoorbeeld worteltjes, paprika, broccoli, snijbonen, etc.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492740
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch