Bereidingswijze
Week de saffraan in de wijn.
Verwarm een deel van de olie en fruit de ui snippers minimaal 5 minuten. Voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes en de bloem bij de ui en de knoflook en fruit 1 minuutje mee.
Blus met de saffraan wijn, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat even pruttelen totdat de saus is ingedikt.
Ondertussen staat je oven al op 200 graden voorverwarmd.
Leg de vis in de ovenschaal en verdeel er de saus over. Verkruimel er de 2 geroosterde sneetjes brood over, besprenkel met de rest van de olie .
Zet voor 15 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen een salade naar keuze en serveer deze bij de ovenschotel.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze super gemakkelijke en overheerlijke vis ovenschotel staat in no time dampend op tafel. Slechts 10 minuten werk slechts 15 minuten in de oven en dan ook nog eens een heerlijk resultaat. Fijn om met diverse soorten vis, zeevruchten en garnalen te variëren. Ik maak niet gauw nogmaals eenzelfde recept, maar deze gaat absoluut vaker op tafel komen. Smaakvol, slank , snel en door toevoeging van verschillende vissoorten steeds iets anders qua smaak.
NOTE Foto 2 is een toegevoegd knipsel van de foto van het recept van Proef het Zuiden. Deze foto oogt mooier door het witbrood en witvis.
NOTE Foto 2 is een toegevoegd knipsel van de foto van het recept van Proef het Zuiden. Deze foto oogt mooier door het witbrood en witvis.
Ingrediënten
450 gram gemengde visfilet naar keuze( ik had zalm en knoflook garnalen)
2 tomaten in blokjes gesneden
1 kleine el bloem
1/2 glas droge witte wijn
125 ml visbouillon van een blokje
2 snee geroosterd witbrood( ik had eigen gebakken volkoren brood)
mespunt saffraan
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
2 el olie
1 el tomatenpuree
2 tomaten in blokjes gesneden
1 kleine el bloem
1/2 glas droge witte wijn
125 ml visbouillon van een blokje
2 snee geroosterd witbrood( ik had eigen gebakken volkoren brood)
mespunt saffraan
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
2 el olie
1 el tomatenpuree
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel, pan en snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met een groene salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492739
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's , kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht