Air Fryer visfilets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/07/2022 - 12:40
Bereidingswijze
- dep de visfilets droog
- klop de eieren los in een ondiepe kom en zet apart. Meng op een bord de kruiden en bloem. Voeg de paneermeel toe aan een apart bord.
-Haal de vis door het bloemkruidenmengsel, dompel hem dan in het losgeklopte ei en schud het overtollige ei eraf. Haal de vis vervolgens door het paneermeel.
-Plaats verschillende stukken gepaneerde vis in de mand van de heteluchtfriteuse en spuit de bovenkant van de gepaneerde vis in met oliespray (afhankelijk van de grootte van uw friteuse moet u mogelijk in porties koken).

-bak op de luchtfrituurstand gedurende 10-12 minuten op 165°C, halverwege omdraaien, of tot de vis goudbruin is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Spuit gepaneerde vis indien nodig met meer oliespray.
-Haal de vis er voorzichtig uit en serveer met een schijfje citroen en tartaarsaus om te dippen
Afbeelding
Air Fryer visfilets
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Air Fryer-vis is perfect  van binnen met een paneermeel dat goudbruin en krokant kookt zonder veel olie! Werkt met elke witte vis zoals tilapia of kabeljauw.
Ingrediënten
4 visfilets zonder been, witvis zoals tilapia of kabeljauw
2 eieren
62,5 g bloem
0,5 theelepel gemalen paprika
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel zout
0,25 theelepel gemalen zwarte peper
80 g panko paneermeel
Oliespray
Partjes citroen en tartaarsaus, voor erbij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492734
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester