Bereidingswijze
-Snijd het vlees in medaillons van 4 cm dik . Draai elk medaillon op een gesneden kant en druk met de palm van je hand naar beneden om iets plat te maken. Kruid met zout en zwarte peper.
-Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote sauteerpan op hoog vuur. Als de boter is gesmolten en gaat schuimen, voeg je de helft van het vlees toe en braad je het aan tot het mooi bruin is, 2 tot 3 minuten. Draai om en bak de andere kant tot het vlees goed bruin is en een beetje stevig aanvoelt, nog ongeveer 2 minuten. Leg op een bord en herhaal met het resterende varkensvlees.
-Smelt de resterende eetlepel boter in de pan en voeg de sjalotten en een snufje zout toe en bak ongeveer 30 seconden, gebruik een houten lepel om alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan te schrapen.
-Blus de pan af met de witte wijn. Als de wijn bijna volledig is verdampt, voeg je de room en de blauwe kaasblokjes toe. Laat op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten sudderen tot de saus glad en dik is.
-Doe het varkensvlees en alle opgehoopte sappen terug in de pan en kook, waarbij je het varkensvlees eenmaal omdraait, tot het stevig aanvoelt en nog een beetje roze in het midden (in een stuk gesneden om te controleren), 2 tot 4 min. Breng op smaak met peper en zout en serveer gegarneerd met peterselie.
-Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote sauteerpan op hoog vuur. Als de boter is gesmolten en gaat schuimen, voeg je de helft van het vlees toe en braad je het aan tot het mooi bruin is, 2 tot 3 minuten. Draai om en bak de andere kant tot het vlees goed bruin is en een beetje stevig aanvoelt, nog ongeveer 2 minuten. Leg op een bord en herhaal met het resterende varkensvlees.
-Smelt de resterende eetlepel boter in de pan en voeg de sjalotten en een snufje zout toe en bak ongeveer 30 seconden, gebruik een houten lepel om alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan te schrapen.
-Blus de pan af met de witte wijn. Als de wijn bijna volledig is verdampt, voeg je de room en de blauwe kaasblokjes toe. Laat op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten sudderen tot de saus glad en dik is.
-Doe het varkensvlees en alle opgehoopte sappen terug in de pan en kook, waarbij je het varkensvlees eenmaal omdraait, tot het stevig aanvoelt en nog een beetje roze in het midden (in een stuk gesneden om te controleren), 2 tot 4 min. Breng op smaak met peper en zout en serveer gegarneerd met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensmedaillons met Blauwe Kaassaus een heerlijk eenpansgerecht doordeweeks dat in 30 minuten op tafel staat! Makkelijke bereiding !
Ingrediënten
800 g varkenshaas
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
2 sjalotten, fijngesnipperd
60 ml droge witte wijn
140 g blauwe kaas, in blokjes
180 ml zware room
Zout, peper
1 tl gehakte verse peterselie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
2 sjalotten, fijngesnipperd
60 ml droge witte wijn
140 g blauwe kaas, in blokjes
180 ml zware room
Zout, peper
1 tl gehakte verse peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492732
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Julia Foerster
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht