Bereidingswijze
SOJASAUS :
-Meng de ingrediƫnten voor de saus in een kleine kom.
-Kook noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking . Giet het af en spoel het snel af onder kraanwater om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken als ze zitten.
- Verhit olie in een grote diepe koekenpan met antiaanbaklaag of wok op hoog vuur. Voeg het witte deel van de groene uien toe, roer gedurende 20 seconden. Voeg knoflook toe en roer 10 seconden of tot het licht goudbruin is.
- Voeg noedels toe en giet over de saus. Roer 1 1/2 minuut door. Beknibbel niet op deze stap, de smaak is zoveel beter als de noedels licht karamelliseren.
- Voeg groene ui toe en gooi tot ze net geslonken zijn, ongeveer 20 seconden.
Serveer onmiddellijk.
-Meng de ingrediƫnten voor de saus in een kleine kom.
-Kook noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking . Giet het af en spoel het snel af onder kraanwater om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken als ze zitten.
- Verhit olie in een grote diepe koekenpan met antiaanbaklaag of wok op hoog vuur. Voeg het witte deel van de groene uien toe, roer gedurende 20 seconden. Voeg knoflook toe en roer 10 seconden of tot het licht goudbruin is.
- Voeg noedels toe en giet over de saus. Roer 1 1/2 minuut door. Beknibbel niet op deze stap, de smaak is zoveel beter als de noedels licht karamelliseren.
- Voeg groene ui toe en gooi tot ze net geslonken zijn, ongeveer 20 seconden.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel bijgerecht voor Aziatisch eten en iets interessanters dan gewone rijst. Op smaak gebracht en neutraal genoeg om naast hoofdgerechten te serveren. Super makkelijk, super lekker
Ingrediƫnten
500 g verse gele of witte noedels, gemiddelde dikte
2 el olie
8 groene uien (pijpajuin) , uiteinden bijgesneden, in lengtes van 7 cm gesneden, witte delen gescheiden van groene delen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
SOJASAUS NOEDELSAUS:
2 tl sesamolie (geroosterde sesamolie)
2 tl lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 el oestersaus
1 el mirin
2 el olie
8 groene uien (pijpajuin) , uiteinden bijgesneden, in lengtes van 7 cm gesneden, witte delen gescheiden van groene delen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
SOJASAUS NOEDELSAUS:
2 tl sesamolie (geroosterde sesamolie)
2 tl lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 el oestersaus
1 el mirin
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492727
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = nagi
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch