Bereidingswijze
Doe de reepjes paksoi in een grote schaal of kom en voeg ananas, rode ui en komkommer toe. Werk deze ingrediënten door elkaar en voeg munt en Thaise basilicum toe.
Meng de sesamolie, knoflook, limoensap , sojasaus en gembersiroop ( zout) tot een dressing. Proef of het je smaak betreft. Ik heb meer limoensap toegevoegd.
Werk de dressing door de salade. Bestrooi met de cashewnoten en serveer.
Meng de sesamolie, knoflook, limoensap , sojasaus en gembersiroop ( zout) tot een dressing. Proef of het je smaak betreft. Ik heb meer limoensap toegevoegd.
Werk de dressing door de salade. Bestrooi met de cashewnoten en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Thaise keuken combineert vaak de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smaak combinatie.
Heerlijk op een zomerse dag zoals vandaag. Geen zin in warme groente, vandaar deze aparte Thaise salade met ingrediënten die allemaal voorhanden waren, op de Thaise basilicum na, die ik dus niet heb gebruikt. Wel las ik, dat de beste vervanging voor Thaise basilicum muntblaadjes zijn en die zitten al verwerkt in deze salade.
Ingrediënten
2 stronken paksoi in reepjes van circa 1 cm
1 komkommer zonder zaad in blokjes
4 ananasschijven (uit blik) op eigen sap
1 rode ui in dunne halve of kwart ringen
100 gram cashewnoten( ongezouten)
1 handje verse muntblaadjes fijn gesneden
1 handje verse (Thaise) basilicumblaadjes fijngesneden
2 tenen knoflook gesnipperd
( zout naar smaak )
2 eetlepels sojasaus
Sap van 1 limoen
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesamolie
Leuke tips
Ook lekker met mango of meloen in plaats van ananas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492719
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
proveg eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch