Lancashire Hotpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/02/2022 - 10:49
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 170C
-Smelt de boter en plantaardige olie in een middelgrote braadpan of sauspan en bak de lamspan rondom lichtbruin (ongeveer 3-4 minuten). Schep het lamsvlees in een kom, voeg de uien toe aan de pan en bak 3-4 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn.

-Voeg het lamsvlees er weer aan toe, roer dan de bloem erdoor en kook een minuutje. Voeg de bouillon, laurierblaadjes, zout, peper en Worcestershiresaus toe. Roer alles door elkaar, breng zachtjes aan een bubbel. -Leg er dan een deksel op en bak 30 minuten in de oven.
-Roer er na 30 minuten de wortelen door. Op dit punt kun je de inhoud van de pan naar een braadpan of taartvorm overbrengen als je dat wilt
- Garneer met de gesneden aardappelen. Begin aan de buitenkant en leg de aardappelen in lagen, richting het midden.
-Bestrijk de bovenkant van de aardappelen met de gesmolten boter en strooi de gedroogde tijm erover. Dek af met een deksel of folie en zet weer 1 uur in de oven.
-Zet de oven na een uur op 200°C en verwijder het deksel. Bak nog 30 minuten tot de aardappelen bruin en krokant zijn aan de bovenkant.
-Haal uit de oven en laat ongeveer 5 minuten rusten (het zal erg heet zijn), en serveer met wat groene groenten.
Afbeelding
Lancashire Hotpot
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht dat bijna 200 jaar na zijn ontstaan nog steeds populair is, is een verdomd goed gerecht ! 
 
Ingrediënten
1 el boter
1 el plantaardige olie
500 g lamsvlees - niet te mager - nek is het beste, maar schouder werkt ook goed, in hapklare brokken gesneden
2 uien - gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 volle eetlepel bloem - gebruik indien nodig glutenvrije bloem
480 ml hete kippen- of groentebouillon - water met een paar bouillonblokjes is prima - of gebruik bouillon voor glutenvrij
2 laurierblaadjes
½ tl zout
½ tl gemalen zwarte peper
1 el Worcestershire-saus - (gebruik indien nodig een glutenvrije versie)
3 middelgrote wortelen - geschild en in blokjes gesneden
680 g aardappelen - geschild en in plakjes van 2-3 mm dik (kruimige aardappelen werken het beste)
1 el gesmolten boter om te bestrijken
¼ tl gedroogde tijm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492713
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester