Bereidingswijze
-Voeg alle ingrediënten toe aan een middelgrote pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen, of tot alles zacht wordt.
-Breng het mengsel over naar een keukenmachine of blender en verwerk het tot een glad mengsel. Als je een dunnere kerriesaus wilt, voeg dan een paar eetlepels water per keer toe en verwerk het om het dunner te maken.
-Zeef de currysaus indien gewenst.
-Breng het mengsel over naar een keukenmachine of blender en verwerk het tot een glad mengsel. Als je een dunnere kerriesaus wilt, voeg dan een paar eetlepels water per keer toe en verwerk het om het dunner te maken.
-Zeef de currysaus indien gewenst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige currysaus is gemaakt met vurige Scotch bonnet pepers, citroengras, knoflook en kerriepoeder. Gebruik het als snelle currysaus of als finishing hot saus. Lekker pittig!
Ingrediënten
200 g Scotch bonnet pepers gehakt
200 g gemengde paprika's gehakt (of gebruik alle Scotch bonnet pepers voor een echt hete en pittige versie)
30 g citroengraspasta
6 teentjes knoflook gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
10 cl appelciderazijn
10 cl water of meer indien nodig om de saus te verdunnen
200 g gemengde paprika's gehakt (of gebruik alle Scotch bonnet pepers voor een echt hete en pittige versie)
30 g citroengraspasta
6 teentjes knoflook gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
10 cl appelciderazijn
10 cl water of meer indien nodig om de saus te verdunnen
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492706
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Mike Hultquist
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch