Kip cacciatore

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/28/2022 - 08:47
Bereidingswijze
-Kruid de kip met peper en zout.
-verhit 2 eetlepels olie in een zware gietijzeren koekenpan. Schroei de kip aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en zet apart.
-Voeg de resterende olie toe aan de pan. Fruit de ui tot ze transparant is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de paprika, wortel, champignons en kruiden toe; kook 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
-Schenk de wijn erbij en schraap de gebruinde stukjes van de bodem van de pan. Kook tot de wijn is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
-Voeg geplette tomaten, tomatenpuree, Roma-tomaten en chill flakes toe. Breng op smaak met peper en zout naar eigen smaak. Leg de stukken kip terug in de pan en kook verder boven de kookplaat OF in de oven volgens de onderstaande instructies.
op het vuur :
-Meng alle ingrediënten door elkaar; dek af met deksel, zet het vuur laag en laat 40 minuten sudderen (onder af en toe roeren) of tot het vlees van het bot valt. Voeg de olijven toe, laat nog 10 minuten sudderen. Garneer met peterselie en serveer direct.

in de oven :
-Breng de afgedekte koekenpan over naar een voorverwarmde oven 190 ° C en kook gedurende 50 minuten.
-Verwijder het deksel, voeg de olijven toe en kook nog 20 minuten tot de kip zacht is en van het bot valt en de saus is ingekookt.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De beste kip cacciatore in een rijke en rustieke saus met kip die van het bot valt, is eenvoudig Italiaans comfortvoedsel op zijn best!
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
6 kippendijen
Zout en peper, naar smaak
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2 eetlepels gehakte knoflook, (of 6 teentjes)
1 kleine gele paprika (paprika), in blokjes gesneden
1 kleine rode paprika (paprika), in blokjes gesneden
1 grote wortel, geschild en in plakjes
300 g champignons, in plakjes
100 g ontpitte zwarte olijven
8 takjes tijm
2 eetlepels vers gehakte peterselie en basilicum plus meer om te garneren
1 theelepel gedroogde oregano
150 ml rode wijn
820 g geplette tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
200g Roma-tomaten, gehalveerd
1/2 theelepel rode pepervlokken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492701
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester