Bereidingswijze
-Plaats een rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 190°C.
-Bekleed een bakplaat / bakplaat met een groot stuk folie, groot genoeg om te vouwen en te sluiten om een pakket te maken (of 2 lange stukken folie die elkaar in de lengte omwikkelen om je zalmpakket te maken, afhankelijk van de breedte van je filet) .
-Meng in een kleine steelpan de honing, sojasaus en boter op laag tot middelhoog vuur en klop tot de honing door de boter is gesmolten en het mengsel goed gemengd is. Haal van het vuur en voeg het citroensap, de knoflook, de azijn, de Sriracha, de sesamolie, de gember, het sesamzaad en de chilivlokken toe.
-Breng 1/4 van de saus over in een kleine schaal om later te serveren; zet het opzij.
-Leg de zalm op de voorbereide bakplaat op de velkant en breng op smaak met zout (ongeveer 1 theelepel - pas aan naar uw smaak).
-Giet het honing-sesammengsel (uit de pan) over de zalm en verdeel gelijkmatig met de achterkant van een lepel of spatel om de saus gelijkmatig te bedekken.
-Vouw de zijkanten van de folie over de zalm om het pakket te bedekken en sluit het volledig af om te voorkomen dat de saus lekt.
-Bak tot ze gaar zijn (ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van je vis en je voorkeur voor gaarheid).
-Open de folie, let op eventuele ontsnappende stoom, en gril/grill onder de grill/grill gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur om de bovenkant te karamelliseren (houd het in de gaten zodat het niet verbrandt).
-Giet de gereserveerde saus over de zalm en garneer met plakjes groene ui.
Serveer direct met partjes citroen.
-Bekleed een bakplaat / bakplaat met een groot stuk folie, groot genoeg om te vouwen en te sluiten om een pakket te maken (of 2 lange stukken folie die elkaar in de lengte omwikkelen om je zalmpakket te maken, afhankelijk van de breedte van je filet) .
-Meng in een kleine steelpan de honing, sojasaus en boter op laag tot middelhoog vuur en klop tot de honing door de boter is gesmolten en het mengsel goed gemengd is. Haal van het vuur en voeg het citroensap, de knoflook, de azijn, de Sriracha, de sesamolie, de gember, het sesamzaad en de chilivlokken toe.
-Breng 1/4 van de saus over in een kleine schaal om later te serveren; zet het opzij.
-Leg de zalm op de voorbereide bakplaat op de velkant en breng op smaak met zout (ongeveer 1 theelepel - pas aan naar uw smaak).
-Giet het honing-sesammengsel (uit de pan) over de zalm en verdeel gelijkmatig met de achterkant van een lepel of spatel om de saus gelijkmatig te bedekken.
-Vouw de zijkanten van de folie over de zalm om het pakket te bedekken en sluit het volledig af om te voorkomen dat de saus lekt.
-Bak tot ze gaar zijn (ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van je vis en je voorkeur voor gaarheid).
-Open de folie, let op eventuele ontsnappende stoom, en gril/grill onder de grill/grill gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur om de bovenkant te karamelliseren (houd het in de gaten zodat het niet verbrandt).
-Giet de gereserveerde saus over de zalm en garneer met plakjes groene ui.
Serveer direct met partjes citroen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere honing sesam zalm in folie is klaar in minder dan 20 minuten! Boordevol Aziatische smaken met ingrediënten die je in je keuken hebt, en zo gemakkelijk samen te stellen!
Ingrediënten
8 cl honing
3 eetlepels gewone sojasaus
2 eetlepels boter
2 eetlepels vers citroensap (sap van ½ citroen)
1 eetlepel gehakte knoflook (of 4 teentjes knoflook, geplet)
1 eetlepel rijstwijnazijn (of appelciderazijn)
2 theelepels Sriracha (Verhoog naar 4 theelepels als je van pittig houdt)
2 theelepel sesamolie
1 theelepel gehakte gember
1 eetlepel sesamzaadjes
Snufje rode chilivlokken (optioneel)
zalmfilet (wild gevangen, indien mogelijk)( 1 kg à 1,5 kg )
Zout, naar smaak
Plakjes pijpajuin, om te garneren
3 eetlepels gewone sojasaus
2 eetlepels boter
2 eetlepels vers citroensap (sap van ½ citroen)
1 eetlepel gehakte knoflook (of 4 teentjes knoflook, geplet)
1 eetlepel rijstwijnazijn (of appelciderazijn)
2 theelepels Sriracha (Verhoog naar 4 theelepels als je van pittig houdt)
2 theelepel sesamolie
1 theelepel gehakte gember
1 eetlepel sesamzaadjes
Snufje rode chilivlokken (optioneel)
zalmfilet (wild gevangen, indien mogelijk)( 1 kg à 1,5 kg )
Zout, naar smaak
Plakjes pijpajuin, om te garneren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492700
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht