Bereidingswijze
-Giet eerst een van de blikjes kikkererwten met het vocht in een blender en pureer tot een gladde massa.
-Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut, of totdat het geurig is en lekker ruikt.
-Voeg de gepureerde kikkererwten, het tweede blikje uitgelekte kikkererwten, de in blokjes gesneden aardappel, parprika, rozemarijn, tijm, chilivlokken en wat versgemalen peper toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en roer opnieuw.
-Doe een deksel op de pan, draai het vuur middelhoog en breng de soep aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur laag en laat je het 25 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Proef de soep en pas de kruiden naar eigen smaak aan (en dat hangt vooral af van het zoutgehalte van je bouillon.
-Serveer warm met versgemalen peper en eventueel een scheutje olijfolie, en sla geen knapperig brood over om te dippen!
-Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut, of totdat het geurig is en lekker ruikt.
-Voeg de gepureerde kikkererwten, het tweede blikje uitgelekte kikkererwten, de in blokjes gesneden aardappel, parprika, rozemarijn, tijm, chilivlokken en wat versgemalen peper toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en roer opnieuw.
-Doe een deksel op de pan, draai het vuur middelhoog en breng de soep aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur laag en laat je het 25 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Proef de soep en pas de kruiden naar eigen smaak aan (en dat hangt vooral af van het zoutgehalte van je bouillon.
-Serveer warm met versgemalen peper en eventueel een scheutje olijfolie, en sla geen knapperig brood over om te dippen!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vegan knoflook kikkererwtensoep is niet alleen super makkelijk, maar ook nog eens lekker en heerlijk romig. Gemaakt van een handvol basisingrediënten, waaronder kikkererwten, knoflook, gedroogde kruiden en specerijen, komt het samen in minder dan 30 minuten.
Ingrediënten
1 el olijfolie, plus meer om te besprenkelen
3 grote teentjes knoflook, gehakt of geperst
1 tl paprika
1 tl gedroogde rozemarijn
½ tl gedroogde tijm
¼ tl chilivlokken
2 blikjes kikkererwten
1 grote aardappel, in blokjes gesneden
500 ml groentebouillon
zout & zwarte peper, naar smaak
3 grote teentjes knoflook, gehakt of geperst
1 tl paprika
1 tl gedroogde rozemarijn
½ tl gedroogde tijm
¼ tl chilivlokken
2 blikjes kikkererwten
1 grote aardappel, in blokjes gesneden
500 ml groentebouillon
zout & zwarte peper, naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492695
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht