Jezebel Saus of een pittige dipsaus uit de USA

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/26/2022 - 10:38
Bereidingswijze
-Giet de geplette ananas af en dep droog en plaats deze op een vuurvaste bakplaat.
-Gebruik een loodgietersbrander om de ananas te karamelliseren, vaak roerend, totdat het goed gespikkeld is met zwarte vlekken. Of gebruik de grill, maar let goed op.
-Voeg toe aan een zware pan op middelhoog vuur.
-Roer de overige ingrediënten erdoor behalve de bourbon.
-Laat sudderen, vaak roerend, tot het mengsel indikt en dikker wordt - ongeveer 15 minuten.
-Roer de bourbon erdoor en laat nog 2 minuten sudderen.
-Zet een nacht in de koelkast om de smaken te laten verzachten.

Bewaren in de koelkast.
Afbeelding
Jezebel Saus of een pittige dipsaus uit de USA
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze  versie van de klassieke Jezebel saus wordt de ananas gekarameliseerd en tijdens de kooktijd worden gehakte gekonfijte jalapenos toegevoegd. Het wordt afgemaakt met een scheutje bourbon ( Amerikaanse whisky )
Ingrediënten
55 g gemalen ananas uit blik
225 g appelgelei
140 g bereide mierikswortel
170 g pittige bruine mosterd
30 g gekonfijte jalapeno, , gehakt
55 g bruine suiker
60 g bourbon
Hulpmiddelen & keukengerei
keuken brandertje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492691
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Marye Audet-White
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester