Bereidingswijze
Smeer de grillpan in met wat olie en zet op hoog ( let op gaat roken ) schroei nu de coquilles rondom snel dicht en zwarte streepjes er op mag best.
laat afkoelen op een bord niet droog deppen.
verkruimel de nori blaadjes tot kleine vlokjes, meng de ponzu met de oestersaus in een andere kom.
leg de coquilles in de kom met ponzu en laat marineren voor ong. 20 minuten , dip dan de coquilles in het noriblad om er een mooi randje van je maken en snijdt vervolgens in zeer dunne plakjes ( met goede grote kun je 3 plakjes uit een coquille halen )
De marinade is gelijk je dip .
laat afkoelen op een bord niet droog deppen.
verkruimel de nori blaadjes tot kleine vlokjes, meng de ponzu met de oestersaus in een andere kom.
leg de coquilles in de kom met ponzu en laat marineren voor ong. 20 minuten , dip dan de coquilles in het noriblad om er een mooi randje van je maken en snijdt vervolgens in zeer dunne plakjes ( met goede grote kun je 3 plakjes uit een coquille halen )
De marinade is gelijk je dip .
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tot mijn verbazing geen receptje te vinden , lekker zelf pielen dus weer.
Het verschil tussen sachimi en tataki is klein, sachimi is rauw tataki betekent letterlijk geschroeid en geslagen, dat slaan slaan we over das zonde ,
Het verschil tussen sachimi en tataki is klein, sachimi is rauw tataki betekent letterlijk geschroeid en geslagen, dat slaan slaan we over das zonde ,
Ingrediënten
6 GROTE coquilles kneiter vers
beetje olie
4 el. ponzu ( toko )
2 tl. oestersaus
2 blaadjes nori ( droog )
beetje olie
4 el. ponzu ( toko )
2 tl. oestersaus
2 blaadjes nori ( droog )
Hulpmiddelen & keukengerei
Gilpan
2 komen
borden
scherp mes
stokjes
2 komen
borden
scherp mes
stokjes
Leuke tips
Tataki van zalm en tonijn zijn net zo lekker , werkwijze is precies het zelfde , buitenkant gegrild binnenkant rauw.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492682
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht