Tennessee uien

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 06/24/2022 - 10:02
Bereidingswijze
- Neem een anti-aanbak ovenschaal en vet deze in en verwarm de oven op 180°C
-Snijd de Vidalia-uien in plakjes en haal de ringen uit elkaar.
-Leg de ringen in de ovenschaal
-Bestrooi de uienringen met knoflookzout (ongeveer 1 tl), peper (ongeveer 1/2 tl).
-Snijd de boter in klontjes en leg deze rondom de schaal op de uien.
-Verdeel de cheddar en mozzarella over de uien en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
-Bak op 180°C onbedekt gedurende 30 minuten of tot het bubbelt en de kaas begint te bruinen
-Haal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen, garneer met wat verse kruiden (oregano, bieslook, tijm werken allemaal goed) en serveer.
Afbeelding
Tennessee uien
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tennessee uien :  Gebakken zoete uien met kaas, boter en kruiden ; Serveer Tennessee Onions over hamburgers, over steak, als bijgerecht of zelfs als een "burgeroptie" voor je vegetarische vrienden.
Ingrediënten
2-3 hele Vidalia-uien of zoete uien
4 eetlepels ongezouten boter
Knoflookpoeder naar smaak
Peper naar smaak
200 g scherpe cheddar kaas
200 g mozzarella kaas
100 g Parmezaanse kaas
Verse oregano of andere kruiden voor garnering
Leuke tips

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492677
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester