Toscaanse soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 06/22/2022 - 12:21
Bereidingswijze
-bak in een grote soeppan het spek op middelhoog vuur tot het knapperig is. Verwijder met een schuimspaan op een met keukenpapier beklede plaat. Opzij zetten.
-voeg worst en ui toe aan het spekvet en kook tot er geen roze meer is. Giet vet af.
-Voeg aardappelen, boerenkool, kippenbouillon, knoflook en geplette pepers (indien gebruikt) toe aan de pot.
Aan de kook brengen. Zet het vuur lager en laat het 12-14 minuten onafgedekt sudderen of tot de aardappelen zacht zijn.
-Roer de slagroom en peper erdoor en laat 1 minuut sudderen.
-Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-Garneer met spek.
Afbeelding
Toscaanse soep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze 'zuppa Toscana' is een gemakkelijke Italiaanse soep gevuld met worst, aardappelen en groenten, met een rijke, romige bouillon.
Ingrediënten
1/2 kg Italiaanse worst
1 grote ui gesnipperd
6 plakjes bacon in blokjes gesneden
800 g aardappelen geschild en in "blokjes" gesneden
300 g boerenkool gehakt, of verse spinazie
1,2 L kippenbouillon
3 teentjes knoflook fijngehakt
¼ theelepel gemalen rode pepers (optioneel)
24 cl zware room
zout & peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492669
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Holly Nilsson
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester