Bereidingswijze
Schaaf of snij de aubergines in dunne plakken.
Besprenkel ze met olie, verhit de grillpan en grill de plakken hierin aan beide kanten lichtbruin.
Verhit 1-2 eetl. van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de tomatenblokjes, de oregano, de azijn en peper en zout naar smaak toe en laat de saus 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verdeel een laag aubergine over de bodem van de ovenschaal, leg er een laag tomaten in plakken op met hier en daar een blaadje basilicum en lepel er saus over.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
Bestrooi met de geraspte kaas en laat in het midden van de oven in 25 min. gaar worden en goudbruin kleuren.
Garneer met de rest van de basilicum.
Besprenkel ze met olie, verhit de grillpan en grill de plakken hierin aan beide kanten lichtbruin.
Verhit 1-2 eetl. van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de tomatenblokjes, de oregano, de azijn en peper en zout naar smaak toe en laat de saus 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verdeel een laag aubergine over de bodem van de ovenschaal, leg er een laag tomaten in plakken op met hier en daar een blaadje basilicum en lepel er saus over.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
Bestrooi met de geraspte kaas en laat in het midden van de oven in 25 min. gaar worden en goudbruin kleuren.
Garneer met de rest van de basilicum.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een klassieker uit de Italiaanse keuken, die je maakt met aubergine, tomaten, Parmezaanse kaas en basilicum.
Ingrediënten
2 grote aubergines
50 ml. olijfolie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes van 400 gr.
1 theel. gedroogde oregano
2 eetl. rode wijnazijn
versgemalen peper
zout
2 grote tomaten, in plakken
handvol basilicum
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
50 ml. olijfolie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes van 400 gr.
1 theel. gedroogde oregano
2 eetl. rode wijnazijn
versgemalen peper
zout
2 grote tomaten, in plakken
handvol basilicum
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
mandoline of scherp keukenmes
grillpan
ovenschaal, ingevet met wat olie
oven
grillpan
ovenschaal, ingevet met wat olie
oven
Leuke tips
Lekker bij vlees of kip.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492666
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Margriet
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch