Bereidingswijze
Instructie
Breng 500 ml appelcider aan de kook in een sauspan.
Roer de allspice en de suiker hierdoor
Zet het gas wat lager zodat het gaat pruttelen
Laat de cider 2 tot 3 minuten koken (vormt siroop)
Haal de pan van het vuur
Doe de rest van de cider in de slowcooker
Roer de siroop hierdoorheen
Prop salie en tijm in een van de infusers
Prop goudsbloembladeren en rozemarijn in de andere infuser
Voeg de infusers toe aan de slowcooker
Plaats de deksel op de slowcooker
Zet de slowcooker aan op de lage stand voor ongeveer 4 uur
Haal het klokhuis uit de appels
Snijd de appels in schijfjes
Doe de schijfjes in een kom met citroensap zodat de schijfjes niet bruin worden
Serveer de cider in een beker/glas met daarop een schijfje appel en een snufje piment
Instructions:
1. Bring two cups of cider to boil in sauce pan.
Whisk in allspice and sugar.
Lower heat to simmer.
Allow syrup to cook for 2-3 minutes.
Remove from heat.
2. Pour the rest of the cider in slowcooker.
Stir in cider syrup mixture.
3. Stuff sage and thyme in one infuser.
Stuff marigold and rosemary in other infuser.
Add them to slow cooker.
Place cover on it.
Slow cook cider at low setting for about four hours.
4. Core, then slice apples.
Toss slices in bowl with lemon juice so they won't brown.
5. Serve the cider in cups topped with slices of apple and dash of ground Allspice.
Breng 500 ml appelcider aan de kook in een sauspan.
Roer de allspice en de suiker hierdoor
Zet het gas wat lager zodat het gaat pruttelen
Laat de cider 2 tot 3 minuten koken (vormt siroop)
Haal de pan van het vuur
Doe de rest van de cider in de slowcooker
Roer de siroop hierdoorheen
Prop salie en tijm in een van de infusers
Prop goudsbloembladeren en rozemarijn in de andere infuser
Voeg de infusers toe aan de slowcooker
Plaats de deksel op de slowcooker
Zet de slowcooker aan op de lage stand voor ongeveer 4 uur
Haal het klokhuis uit de appels
Snijd de appels in schijfjes
Doe de schijfjes in een kom met citroensap zodat de schijfjes niet bruin worden
Serveer de cider in een beker/glas met daarop een schijfje appel en een snufje piment
Instructions:
1. Bring two cups of cider to boil in sauce pan.
Whisk in allspice and sugar.
Lower heat to simmer.
Allow syrup to cook for 2-3 minutes.
Remove from heat.
2. Pour the rest of the cider in slowcooker.
Stir in cider syrup mixture.
3. Stuff sage and thyme in one infuser.
Stuff marigold and rosemary in other infuser.
Add them to slow cooker.
Place cover on it.
Slow cook cider at low setting for about four hours.
4. Core, then slice apples.
Toss slices in bowl with lemon juice so they won't brown.
5. Serve the cider in cups topped with slices of apple and dash of ground Allspice.
Afbeelding
Aantal personen
15.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hallo allemaal, deze keer upload ik het recept voor Gilly water uit het boek ''Great geek recipes'' van Julia Chiles. Ik heb de ingrediënten en de instructie zelf vertaald. Ik heb de originele engelse tekst eronder gezet mocht je twijfelen aan de vertaling. Veel plezier!
(De intro is een kopie uit het boek)
Hocus Pocus-inspired witches' cider will remind you of the three Salem witches that ran amok in the 1933 classic movie, which has a fandom all its own. It tastes great.
(De intro is een kopie uit het boek)
Hocus Pocus-inspired witches' cider will remind you of the three Salem witches that ran amok in the 1933 classic movie, which has a fandom all its own. It tastes great.
Ingrediënten
Ingrediënten
3785 ml appelcider
10 gram goudsbloembladeren, gedroogd
2 of 3 verse kleine rozemarijn takjes
4 tot 6 verse saliebladeren
1,5 theelepel piment + extra om te garneren
200-220 gram bruine suiker
3 of 4 golden delicious appels
1 eetlepel versgeperst citroensap
2x thee-ei (infuser) om de smaak te verbeteren met kruiden
(De tijm lijkt te missen bij de ingrediënten in het boek?*)
Ingredients:
1 gallon apple cider
1/4 cup of marigold petals, dried
2 or 3 fresh rosemary sprigs, small
4 to 6 fresh sage leaves
1 1/2 tsp. of allspice, ground + extra to garnish
1 cup of sugar, brown
3 or 4 apples, golden
1 tbsp. of lemon juice, fresh
2 mesh infusers to enhance flavor with herbs
3785 ml appelcider
10 gram goudsbloembladeren, gedroogd
2 of 3 verse kleine rozemarijn takjes
4 tot 6 verse saliebladeren
1,5 theelepel piment + extra om te garneren
200-220 gram bruine suiker
3 of 4 golden delicious appels
1 eetlepel versgeperst citroensap
2x thee-ei (infuser) om de smaak te verbeteren met kruiden
(De tijm lijkt te missen bij de ingrediënten in het boek?*)
Ingredients:
1 gallon apple cider
1/4 cup of marigold petals, dried
2 or 3 fresh rosemary sprigs, small
4 to 6 fresh sage leaves
1 1/2 tsp. of allspice, ground + extra to garnish
1 cup of sugar, brown
3 or 4 apples, golden
1 tbsp. of lemon juice, fresh
2 mesh infusers to enhance flavor with herbs
Hulpmiddelen & keukengerei
Sauspan
Slowcooker
Slowcooker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1492662
Homepage ID
3037614
Teller
0
Bron
Great geek recipes - Julia Chiles
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht