Bereidingswijze
-Verhit beide oliën in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en alle noten toe en bak al roerend, tot ze licht geroosterd en geurig zijn, 2 tot 3 minuten.
-Zet het vuur uit, voeg de azijn, bruine suiker en zout toe en meng.
-Roer de pompoen- en amarantzaden erdoor, indien gebruikt.
-Laat het mengsel 10 tot 15 minuten staan. Doe alles in de kom van een keukenmachine en pulseer een paar keer tot het grof gemalen is.
-Zet het vuur uit, voeg de azijn, bruine suiker en zout toe en meng.
-Roer de pompoen- en amarantzaden erdoor, indien gebruikt.
-Laat het mengsel 10 tot 15 minuten staan. Doe alles in de kom van een keukenmachine en pulseer een paar keer tot het grof gemalen is.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
SALSA MACHA: EEN MEXICAANSE KRUISING TUSSEN SAMBAL EN PINDASAUS .
Deze diep gekruide salsa is ongelooflijk veelzijdig en geeft een pittige bite aan alles, van eieren en toast tot taco's .
Deze diep gekruide salsa is ongelooflijk veelzijdig en geeft een pittige bite aan alles, van eieren en toast tot taco's .
Ingrediënten
1 kopje olijfolie ( 24 cl)
1/2 kopje plantaardige olie (12 cl)
5 gedroogde ancho chilipepers, ontdaan van steeltjes, zaadjes verwijderd en met een schaar in kleine stukjes gesneden
4 tot 5 gedroogde chilipepers, stelen verwijderd (zaden bewaren), in kleine stukjes gesneden
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1/3 kopje ongezouten walnoten ( 65 g)
1/3 kopje rauwe ongezouten pistachenoten ( 65 g )
1/3 kopje rauwe ongezouten pijnboompitten ( 65 g)
5 cl appelciderazijn
1 eetlepel donkerbruine suiker of geraspte piloncillo, of naar smaak
2 theelepels zout, of naar smaak
65 g gepelde rauwe pompoenpitten
65 g amarantzaden, (optioneel)
1/2 kopje plantaardige olie (12 cl)
5 gedroogde ancho chilipepers, ontdaan van steeltjes, zaadjes verwijderd en met een schaar in kleine stukjes gesneden
4 tot 5 gedroogde chilipepers, stelen verwijderd (zaden bewaren), in kleine stukjes gesneden
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1/3 kopje ongezouten walnoten ( 65 g)
1/3 kopje rauwe ongezouten pistachenoten ( 65 g )
1/3 kopje rauwe ongezouten pijnboompitten ( 65 g)
5 cl appelciderazijn
1 eetlepel donkerbruine suiker of geraspte piloncillo, of naar smaak
2 theelepels zout, of naar smaak
65 g gepelde rauwe pompoenpitten
65 g amarantzaden, (optioneel)
Leuke tips
-De salsa blijft, goed afgedekt, minimaal een maand goed in de koelkast.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492658
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Muy Bueno : chef = YVETTE MARQUEZ
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch