Bereidingswijze
-Breng het water aan de kook; voeg het zout toe en voeg langzaam maismeel toe. Dek af en kook op laag vuur gedurende 5-7 minuten of tot het glad en romig is. Haal van het vuur, roer de boter, room en cheddar kaas erdoor.
-In een grote koekenpan op middelhoog vuur het spek krokant bakken. Leg op keukenpapier om uit te lekken; spekvet bewaren.
-Snijd het spek grof als het is afgekoeld.
- Voeg de scampi toe aan het spekvet op middelhoog vuur. Bestrooi met cajunkruiden en cayennepeper. Draai de garnalen na een minuut om; en kook nog een minuut. Haal de scampi eruit en zet opzij
-voeg plantaardige olie toe aan de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rode peper toe en kook tot ze zacht zijn; 2-3 minuten. Zet het vuur laag tot medium laag. Voeg uien en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg kippenbouillon, Worcestershire-saus, citroensap toe aan de pan en roer. Doe de garnalen en het spek terug in de pan en verwarm gedurende 1 minuut.
-Schep de kaas-maismeelpap in een kom en voeg het garnalenmengsel toe.
Serveer onmiddellijk.
-In een grote koekenpan op middelhoog vuur het spek krokant bakken. Leg op keukenpapier om uit te lekken; spekvet bewaren.
-Snijd het spek grof als het is afgekoeld.
- Voeg de scampi toe aan het spekvet op middelhoog vuur. Bestrooi met cajunkruiden en cayennepeper. Draai de garnalen na een minuut om; en kook nog een minuut. Haal de scampi eruit en zet opzij
-voeg plantaardige olie toe aan de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rode peper toe en kook tot ze zacht zijn; 2-3 minuten. Zet het vuur laag tot medium laag. Voeg uien en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg kippenbouillon, Worcestershire-saus, citroensap toe aan de pan en roer. Doe de garnalen en het spek terug in de pan en verwarm gedurende 1 minuut.
-Schep de kaas-maismeelpap in een kom en voeg het garnalenmengsel toe.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit verrukkelijke scampi met maismeel pap laat je aan je bord likken en verlangen naar meer. De scampi zijn in een koekenpan gekookt met Cajun-kruiden, rode peper, groene uien, knapperig spek en knoflook, allemaal geschept over een bedje van romige maismeel met cheddarkaas. Dit cajun gerecht is vrij snel klaar en is favoriet bij veel Amerikanen in het zuiden.
Ingrediënten
maismeel - KAAS pap :
200g maismeel
1 L water
1/4 theelepel zout
3 eetlepels boter
2 eetlepels zware slagroom
200g geraspte scherpe cheddar
scampi :
6 sneetjes gerookt spek
1/2 kg scampi ( gepeld en ontdarmd )
2 theelepels Cajun-kruiden
1/8 theelepel gemalen cayennepeper
1 eetlepel plantaardige olie
1 rode paprika fijn gesneden
3 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
10 cl kippen- of groentebouillon
1 theelepel Worcestershiresaus
2 theelepels citroensap
200g maismeel
1 L water
1/4 theelepel zout
3 eetlepels boter
2 eetlepels zware slagroom
200g geraspte scherpe cheddar
scampi :
6 sneetjes gerookt spek
1/2 kg scampi ( gepeld en ontdarmd )
2 theelepels Cajun-kruiden
1/8 theelepel gemalen cayennepeper
1 eetlepel plantaardige olie
1 rode paprika fijn gesneden
3 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
10 cl kippen- of groentebouillon
1 theelepel Worcestershiresaus
2 theelepels citroensap
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492653
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Beth Pierce
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht