Bereidingswijze
Maak een marinade van ketjap, olie, rode peper, knoflook en korianderpoeder. Roer alles goed om en voeg de kippendij stukjes toe. Roer alles goed door en zet de kip in de marinade minstens 30 minuten (liefst langer koel weg)
Haal de kip een half uurtje voor de bereidingstijd uit de koelkast. Rijg de blokjes kip aan in water geweekte lange prikkers. Verwijder de marinade.
Stook een grillpan of koekenpan even goed heet en bak de spiesjes om en om enkele minuten. Temper dan de hittebron en laat de spiesjes al draaiend in circa 15 minuten garen.
.
Haal de kip een half uurtje voor de bereidingstijd uit de koelkast. Rijg de blokjes kip aan in water geweekte lange prikkers. Verwijder de marinade.
Stook een grillpan of koekenpan even goed heet en bak de spiesjes om en om enkele minuten. Temper dan de hittebron en laat de spiesjes al draaiend in circa 15 minuten garen.
.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super malse spiesjes van kippendij. Niet moeiljk om te maken en heel erg lekker. In de ochtend de kipstukjes in de marinade zetten en 's avonds heerlijk genieten van een mals en mager stukje kip. Gezien de zeer warme temperatuur heeft manlief de Cadac tevoorschjn getoverd en deze spiesjes voortreffelijk gegrilld.
Ingrediënten
250 gr kippendijen in blokjes
15 ml olijfolie
15 ml ketjap manis
1 rode peper zonder zaad gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 theelepel korianderpoeder
15 ml olijfolie
15 ml ketjap manis
1 rode peper zonder zaad gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 theelepel korianderpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, snijplank, mes, bbq of grillpan, lange satépikkers
Leuke tips
Lekker met rijst, frietjes en een gemengde komkommersalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492651
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht